# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Drijfhout

Dalene Matthee

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2006
Uitgever: Jongbloed

Beschrijving

Rietfonteinbaai, Zuid-Afrika, begin twintigste eeuw. Tussen de wrakstukken van een gezonken schip spoelt een vierjarig jongetje aan. Hij is de enige overlevende van een schipbreuk. Een eenvoudige schaapherder en zijn vrouw nemen het jongetje aan als hun eigen zoon en noemen hem Moses: uit het water gered.
Vijftig jaar later hoedt Moses, net als zijn pleegvader, een kudde schapen om aan de kost te komen. Maar hij wordt voortdurend geplaagd door het knagende gevoel dat hij niet thuishoort in het leven dat hij leeft. Hij voelt zich ontheemd en het verlangen om uit te zoeken wie hij werkelijk is, wordt steeds sterker.
Wanneer Moses een baan vindt als tuinman bij de bejaarde lord en lady De Saumarez, vallen er langzaam maar zeker steeds meer ontbrekende stukjes van zijn levensverhaal op hun plek.
Dalene Matthee (1938-2005) is een veelgelezen Afrikaanse auteur. Haar boeken zijn vertaald in veel verschillende talen, waaronder het Engels, Nederlands, Frans en Spaans. Tijdens haar leven heeft ze verscheidene prijzen gewonnen voor haar werk.

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Drijfhout”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.