# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Een huishouden

Marilynne Robinson

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Thema: Amerika
Jaar: 2008
Categorie:

Beschrijving

Een huishouden speelt in een dorpje aan een gletsjermeer in het verre westen van Amerika. De zusjes Lucille en Ruth hebben er een rommelige jeugd. Na de dood van hun moeder (die net als hun grootvader in het diepe meer verdrinkt) is het eerst hun oma die voor hen zorgt, daarna twee aandoenlijk onhandige oudtantes en tot slot hun excentrieke en verstrooide tante Sylvie. Zij is een rusteloze vrouw die tot dusver kriskras door het land heeft gezworven. Sylvie zet zich met de beste bedoelingen aan haar huishoudelijke taken, maar ze ‘houdt een huis’ dat nogal afwijkt van de norm. Terwijl Lucille zich verzet tegen hun wanordelijke manier van leven en aansluiting zoekt bij de buitenwereld, groeit Ruth juist naar Sylvie toe.
Een schitterend en aangrijpend verhaal over de vergeefse poging om greep te krijgen op een bestaan waarin alles vergankelijk blijkt.

Een huishouden was het debuut van Marilynne Robinson in 1981. Het werd een fabelachtig succes in de Verenigde Staten, en het boek werd onderscheiden met de Pen/Hemingway Award. Meer dan twintig jaar moest men wachten op Robinsons tweede roman, het onvolprezen Gilead. Dit boek werd bekroond met de Pulitzerprijs.

Marilynne Robinson ontving voor Gilead de Pulitzer-Prize en de National Book Critics Circle Award. De roman was Boek van het Jaar in onder andere The New York TimesThe Washington Post en Newsweek. Zij schreef eerder drie boeken, die alledrie een heel eigen karakter hebben. Housekeeping (1981), Mother Country: Britain, the Welfare State and Nuclear Pollution (1988) en The Death of Adam: Essays on Modern Thought (1998).

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Een huishouden”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.