# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

Een ketting van hoop

Karen Halvorsten

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een boekenbon van 25,- euro!

Thema: Oorlog
Jaar: 2018

Beschrijving

Karen Halvorsten, winnaar van diverse prijzen, laat in deze nieuwe roman zien wat de Tweede Wereldoorlog in Amerika heeft aangericht.

1934. De eenentwintigjarige Ruth Warren, net getrouwd met haar jeugdliefde, begint vol hoop aan het zware leven in een oliestadje in het oosten van Texas. Als haar man Charlie omkomt bij een explosie op het olieveld, is ze kapot van verdriet. Dan krijgt ze de kans om opnieuw te beginnen: ze krijgt een volledige beurs toegewezen om te studeren aan een hogeschool in Pasadena, Californië. Ruth, die altijd onderwijzeres heeft willen worden, besluit het risico te nemen en reist naar het westen.

Op de hogeschool probeert Ruth zich aan te passen aan het studentenleven, maar door haar verdriet valt dat haar niet gemakkelijk. Als ze de kerstdagen doorbrengt bij een oude vriendin van haar moeder, ontmoet ze de aantrekkelijke en fascinerende Thomas Everly die, gedreven door zijn toewijding aan sociale gerechtigheid, onder Mexicaanse landarbeiders werkt in een kamp ten oosten van Los Angeles. Samen met Thomas ziet Ruth een andere kant van de stad en een andere kant van de realiteit: de veelvuldige gedwongen deportaties van Mexicanen en Amerikaanse burgers van Mexicaanse afkomst.

Nadat Ruth noodgedwongen met haar studie gestopt is, gaat ze bij Thomas op bezoek en ziet dat hij op eigen houtje een avondschool voor de kinderen van de landarbeiders heeft opgezet. Ruth begint deze kinderen te helpen en ontwikkelt diepgaande vriendschappen met mensen in het kamp. Als het kamp overvallen wordt en de arbeiders en hun gezinnen bijeengedreven en naar Mexico teruggevoerd worden, besluiten Ruth en Thomas voor de rechten van de arbeiders op te komen… en samen verder te gaan.

1 recensie/beoordeling van Een ketting van hoop

 1. RiaN

  RiaN

  Dit is een historische roman, die een voor mij onbekend stukje geschiedenis van Amerika in de jaren ’30 beschrijft.
  ‘k Moest er wel even inkomen, maar vanaf het moment waarop het ongeluk beschreven werd kreeg het me te pakken:

  De schrijfster vertelt over een nog maar pas getrouwd stel, dat bij hun ouderlijk huis en woonplaats vandaan is gaan wonen.
  Ondanks dat het leven hard is, zijn Charlie en Ruth gelukkig met elkaar.
  Ze droomden er van om te gaan studeren, in het bijzonder Ruth.
  Dan gebeurt het ongeluk, waarbij Charlie omkomt en Ruth weer bij haar ouders gaat wonen.
  Haar vriendin stimuleert haar om nu te gaan studeren.
  Ruth vertrekt naar Californië en probeert zo, door te studeren en met een bijbaantje als onderwijsassistente, haar verdriet weg te drukken.
  Maar ook hier worden haar plannen gedwarsboomd.
  Dan ontmoet ze Thomas en via hem krijgt ze te maken met een kamp, Amerikaanse staatsburgers van Mexicaanse komaf.

Voeg een recensie of beoordeling toe

Ontvang gratis boekentips van christelijke boeken

Abonneer je op onze nieuwsbrief met boekentips. Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacystatement.