# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(2 recensies)

Een plek om te blijven

Susan Anne Mason

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 9 maart 2023
Jaar: 2023
Uitgever: KokBoekencentrum

Beschrijving

Een ontroerende historische roman over twee mensen die uit naastenliefde pal tegenover elkaar komen te staan.

‘Een plek om te blijven’ van Susan Anne Mason speelt zich af in Toronto, Canada. Terwijl de Tweede Wereldoorlog in volle gang is, zet Jane zich met heel haar hart in voor de bescherming van kwetsbare kinderen. Als tijdelijke directrice van de kinderbescherming hoopt ze op een permanente positie zodat ze zich hiervoor kan blijven inzetten. Maar ze bewaart een groot geheim dat haar ontslag zou kunnen betekenen.

Garrett Wilder is door een oorlogstrauma niet in staat om voor zijn familiebedrijf te werken. Hij solliciteert naar de directeurspositie zodat hij zijn familie nog financieel kan ondersteunen. Hoewel Jane en Garrett tegengestelde belangen hebben, bloeit er snel iets op tussen hen. Als dat maar goed gaat…

Susan Anne Mason is een meester in het schrijven van meeslepende romans. Als je dit tweede deel van haar serie Thuiskomst oppakt, kan je het onmogelijk wegleggen. Het eerste deel van de serie is ‘Het toevluchtsoord voor gebroken harten’.

2 recensies/beoordelingen van Een plek om te blijven

 1. Wonder van woorden

  Wonder van woorden

  Dit tweede deel van de serie ‘Thuiskomst’ neemt het werk van de kinderbescherming van Toronto tijdens de Tweede Wereldoorlog onder de loep. Het was een moeilijke tijd, zowel qua het vinden van voldoende gezinnen/stellen voor pleegzorg en adoptie als in financieel opzicht. Het is duidelijk te merken dat de auteur hart heeft voor dit werk en ze weet alles wat erbij komt kijken – zoals problemen, uitdagingen en dilemma’s die zich voordoen – vanuit diverse kanten te belichten en invoelend op papier te zetten.

  Het thema ‘kwetsbaarheid’ loopt als een rode draad door het verhaal heen en beide hoofdpersonen hebben ermee te maken, zowel op het lichamelijke als het mentale vlak. Het is mooi om het proces te volgen van hoe Jane en Garrett hiermee omgaan, hoe ze zich gaandeweg steeds meer laten leiden door God.

  ‘Een plek om te blijven’ is een aansprekende roman over pijn uit het verleden, vertrouwen, liefde, het vormen van een gezin en het feit dat Gods plan altijd het beste plan is. Een ode aan degenen die een kind een thuis bieden.

 2. M.2024

  M.2024

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.116 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.