# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

Een schitterend plan

Amanda Wen

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 20 september 2022
Jaar: 2022
Uitgever: KokBoekencentrum

Beschrijving

Een ontroerende roman over de zoektocht naar je roots.

In ‘Een schitterend plan’ van Amanda Wen is de afkomst van Sloane Kelley voor haar een raadsel. Haar moeder heeft haar na haar geborte achtergelaten bij adoptie-ouders en is daarna uit beeld verdwenen. Nu helpt Sloane in haar werk als museumcurator anderen om dichter bij hun roots te komen.

Tot ze op een dag op een negentiende eeuws dagboek stuit. Het is het begin van een zoektocht met een uitkomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

In deze hartverwarmende roman komen heden en verleden samen in het besef dat een goddelijk plan voor ieders leven de generaties doortrekt.

1 recensie/beoordeling van Een schitterend plan

 1. Wonder van woorden

  Wonder van woorden

  Sloane Kelly weet niets over haar biologische familie. Als baby werd ze geadopteerd en ze vraagt zich haar hele leven al af bij wie ze nu werkelijk hoort. Mede om die reden spreekt geschiedenis haar aan en geniet ze van haar baan bij het Historisch Museum van Wichita, Kansas. Wanneer financieel adviseur Garrett Anderson een versleten tas langsbrengt die uit het huis van zijn oma komt, denkt Sloane er niets mee te kunnen. Maar er blijkt een dagboek in te zitten en ze raakt gefascineerd door het levensverhaal van Annabelle Collins.

  Sloane en Garrett komen erachter dat Annabelle nog veel meer over haar leven gedocumenteerd heeft. Samen nemen ze haar dagboeken door en ontdekken dat de eeuwenoude woorden een kostbare schat zijn voor hun gebroken ziel.

  Een oud huis, 19e-eeuwse dagboeken en een bijzondere familiegeschiedenis: elementen die tezamen een boeiend verhaal vormen. Het voert je mee door heden en verleden (die op een mooie manier met elkaar verbonden zijn), langs pijn, verlies en rouw. Tegelijkertijd is het ook een boek vol warmte.

  De geschiedenis van Annabelle Collins – die stukje bij beetje wordt blootgelegd en qua sfeer wel wat doet denken aan de (tv-)serie ‘Het kleine huis op de prairie’ – vertoont overeenkomsten met Sloanes eigen leven en dat maakt dat ze zich sterk met Annabelle verbonden voelt. Gaandeweg gaat Sloane (en ook Garrett) zien dat Gods trouw en liefde door de eeuwen heen onveranderd zijn en dat Hij iets moois kan laten voortkomen uit de moeilijkste momenten van je leven.

  Dit hoopvolle familieverhaal met een romantisch tintje (en hier en daar wat toevalligheden die enigszins inboeten aan geloofwaardigheid) over het vinden van je roots en een thuis, is een prachtige dual-time roman die het verleden doorademd, waarin duidelijk wordt dat Gods plan altijd het beste plan is. Een aantrekkelijk geschreven debuut!

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.106 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.