# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(3 recensies)

Een stap in het licht

Jody Hedlund

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een boekenbon van 25,- euro!

Jaar: 2019
Uitgever: Kok

Beschrijving

De historische roman “Een stap in het licht’ van Jody Hedlund is een verhaal vol liefde over de onbreekbare band tussen zussen. New York, 1858. Marianne Neumann heeft nog maar één doel: haar verdwenen zusje Sophie opsporen. Marianne bemachtigt een baan als plaatsingsagente bij een kinderhulporganisatie, waar ze niet alleen in staat is om kinderen een beter leven te geven, maar waar ze ook hoopt te ontdekken of Sophie de stad heeft verlaten via het kindertransport. Haar collega Andrew Brady vergezelt Marianne op haar eerste reis. Hij was vroeger leraar en kan erg goed met de kinderen omgaan. Maar onder al zijn charme schuilt een groot verdriet en net als Marianne probeert hij ook een verkeerde keuze uit het verleden recht te zetten. Marianne wint zijn vertrouwen en voor het eerst sinds lange tijd laat Andrew iemand toe… totdat een tragedie hun levens voorgoed verandert.

3 recensies/beoordelingen van Een stap in het licht

 1. mariannedepanne

  mariannedepanne

 2. SarahG

  SarahG

 3. Anna

  Marianne Neumann hoeft dankzij haar zus Elise en zwager Thornton Quincy niet meer gekleed te gaan in versleten kleding en heeft een baan als plaatsingsagente bij een kinderhulporganisatie gevonden. Via haar nieuwe baan hoopt ze meer te ontdekken waar haar zusje Sophie de stad heeft verlaten. Samen met haar collega Andrew Brady mag zij een nieuw thuis vinden voor veel kinderen die anders aan de straten van New York zouden zijn overgeleverd. Andrew heeft al vaker voor kinderen een thuis gezocht als plaatsingsagent en hij is erg goed in zijn werk. Door zijn vaardigheid maakt hij al snel indruk op Marianne. Maar net als Marianne worstelt hij ook met dingen die in het verleden zijn gebeurd. Toch is Andrew al snel van Marianne gecharmeerd. De twee groeien naar elkaar toe en maken tijdens de reis samen met de kinderen van alles mee. Zo valt het voor Marianne niet mee om kinderen aan wie ze gehecht is geraakt los te laten en heeft Andrew de handen vol aan de wat oudere jongens die nogal kunnen uitdagen.
  Kortom Marianne en Adrew zijn samen een goed team, maar net als ze hun hart voor elkaar hebben opengesteld wordt Andrew van een vreselijke misdaad beschuldigd.

  Het boek leest net als het eerste deel lekker weg en geeft je een goede inkijk in hoe het leven er voor plaatsingsagenten uitzag.
  Daarnaast komen we naast Elise en Thornton ook Reinhold weer tegen, hoe hij een baantje bij een boer heeft gevonden en hard werkt om een eigen boerderij te kopen. Hij heeft het niet gemakkelijk en kent ook zijn worstelingen. Eerst lijkt zijn leven niks te maken hebben met de rest van het verhaal, maar deze verhaallijnen komen vanzelf bij elkaar.
  Hoewel één en ander misschien wel iets voorspelbaar is blijft het verhaal boeien en wil je graag weten hoe het afloopt. Als je van het eerste deel hebt genoten dan zul je ook zeker van dit deel genieten!

Voeg een recensie of beoordeling toe

Ontvang gratis boekentips van christelijke boeken

Abonneer je op onze nieuwsbrief met boekentips. Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacystatement.