# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

Een verre droom

Beverly Lewis

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 25 oktober 2022
Jaar: 2022
Uitgever: De Parel

Beschrijving

Lancaster County, 1951. Maggie Esh is eraan gewend dat ze vriendelijk behandeld wordt door de jonge mannen van het Old Order Amish Church-district. Maar ze is ziek en wil niets liever dat ze wat meer is zoals andere meisjes, zodat ze een normaal, gezond leven kan leiden en op een dag kan trouwen. Wanneer er in de omgeving tentsamenkomsten worden georganiseerd, besluit Maggie er een te bezoeken en wat ze daar hoort zeggen door de prediker doet haar alles wat ze gelooft heroverwegen. Durft ze op God te vertrouwen als hoop op een ander leven een verre droom lijkt?

1 recensie/beoordeling van Een verre droom

 1. Wonder van woorden

  Wonder van woorden

  ‘Een verre droom’ is een prachtige en bijzondere roman. Ik werd persoonlijk geraakt door Maggies ziekte, aangezien ik zelf chronisch ziek ben. Daarnaast worden Maggies (voor mij soms herkenbare) worstelingen en zoektocht met betrekking tot haar ziek-zijn mooi en realistisch weergegeven, evenals haar verlangen om God beter te leren kennen en zich in Zijn Woord te verdiepen, hetgeen wordt aangewakkerd door haar bezoeken aan de tentsamenkomsten.

  Verder lees je over het wel en wee binnen het Amish-gezin, waar onlangs moeder Esh hen ontvallen is en vader al snel hertrouwd is. De nieuwe gezinssituatie is voor iedereen (erg) wennen, zeker nu het verlies en verdriet nog zo vers zijn, en zorgt voor de nodige strubbelingen.

  Hoewel het boek zich afspeelt in de jaren ’50 van de vorige eeuw, merk je daar eigenlijk niets van. De Amish staan immers bekend om hun eenvoud en zelfvoorzienendheid en men leeft nog grotendeels zoals in de eerste helft van de 19e eeuw gebruikelijk was. De gemoedelijke en zorgzame (familie)sfeer – het omzien naar elkaar – is duidelijk te proeven.

  Het verhaal getuigt ervan dat Gods Woord nog altijd even krachtig en bemoedigend is. Het laat je wellicht op een nieuwe manier naar het onderwerp ‘ziekte’ kijken: zoek niet enkel naar genezing, maar je richt je ogen in plaats daarvan (allereerst) op de Genezer. ‘Een verre droom’ is een aansprekende en hoopvolle Amish-roman over vreugde vinden in God, genade en dankbaarheid en staat vol levenswijsheden!

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.106 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.