# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(4 recensies)

Een weg door vuur en water

Charles Martin

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 31 mei 2022
Jaar: 2022
Uitgever: KokBoekencentrum
Categoriën:

Beschrijving

Een spannende roman boordevol actie over liefde en opoffering.

In ‘Een weg door vuur en water’ van Charles Martin krijgt Murphy Shepherd het zwaar te verduren, zelfs voor iemand die weet dat het leven niet over rozen gaat. Hij heeft er zijn carrière van gemaakt mensen te redden die slachtoffer geworden zijn van mensenhandel, maar dit keer komt dat wel heel dichtbij.

Als zijn vrouw, haar dochter en twee andere tieners ontvoerd worden, valt de bodem onder Murphy’s bestaan weg. Met meer moorden dan sporen om te volgen heeft hij geen idee waar hij moet beginnen om zijn geliefden terug te vinden. Maar hij zal vechten tot zijn laatste adem om ze te redden…

4 recensies/beoordelingen van Een weg door vuur en water

 1. Dineke

  Dineke

 2. ElisabethB

  ElisabethB

  Dit tweede deel van Murphy Shepherd gaat nog verder de diepte in. Hoewel ik in het begin wat moest doorbijten, bleek dit een prachtig opgebouwd verhaal. Als lezer wordt je uitgedaagd om de verhaallijnen vast te houden en aan elkaar te verbinden. Wat drijft iedere persoon en wat zit daar weer achter? Deze vragen probeer je al lezend op te lossen en maakt dat je de pagina’s steeds sneller omslaat. Daarnaast blijft er continu iets dreigends op de achtergrond sluimeren, waardoor je het boek op een gegeven moment niet meer weg wil leggen. Martin weet verschillende elementen kunstig aan elkaar te verbinden. Een lach en traan om af te wisselen van afschuw en ontzetting. De hoofdpersoon lijkt misschien wat té heldhaftig, maar heeft tegelijkertijd heel menselijke trekken. Als geboeide lezer blijf je toch graven, ook naar zijn beweegredenen.

 3. dianesboekenhoekje

  dianesboekenhoekje

  En toen deed ik iets wat het me onmogelijk maakte om naar huis te gaan. Ik keek naar de foto.”

  Charles Martin neemt de lezer mee in de wereld van de mensenhandel. In mooie zinnen vertelt hij over jonge mensen die het slachtoffer worden van mensen met slechte bedoelingen.
  In een fort ver afgelegen van de bewoonde wereld herstelt Murphy Shepherd van een aanslag komt hij weer in contact met zijn dochter Ellie. Hij vertelt haar zijn verhaal.
  Als verderop in het boek zijn vrouw, dochter en twee andere meisjes ontvoerd worden gaat Murphy Shepherd weer op pad…..

  “Ik probeer iets onder woorden te brengen waar ik geen woorden voor heb.”

  Charles Martin vertelt in dit tweede deel wederom het verhaal van Murphy Shepherd die door ‘Bones’ weer op een missie is gestuurd. Hij maakt hierbij gebruik van verschillende lettertypen om de verschillen in de verhalen en gebeurtenissen aan te duiden. Een dagboekfragment, een brief, zo maakt hij duidelijk onderscheid. Maar zijn schrijfstijl is hetzelfde als in zijn andere boeken. Een stijl die gekenmerkt wordt door mooie woorden en zinnen die soms de meest vreselijke dingen kunnen verbergen. Regelmatig denkt de lezer langer na over deze zinnen omdat ze op meerdere situaties toepasbaar kunnen zijn. Charles Martin vertelt zo over de dingen die gebeuren maar legt ook de achtergronden en voorgeschiedenis van dit alles uit. Daardoor zorgt hij ervoor dat elk deel van deze serie goed te lezen is als je, zoals ik, het vorige deel nog niet gelezen hebt. Het verliest dan zijn vaart maar een onverwachte gebeurtenis in het verhaal maakt dan wel weer veel goed.
  Wat hij echter wel achterwege heeft gelaten is om van de personages en dan met name Shepherd en Bones meer realistische personages te maken en geen superhelden. Perfect geïllustreerd in woorden.
  Het contact met zijn dochter Ellie is heel mooi beschreven,
  Op het laatst lijkt het alsof de auteur geen afscheid kan nemen van het verhaal, alsof het hem niet lukt om het geheel af te ronden tot hij met de allerlaatste zij de lezer weer op scherp zet en een deur openzet naar een volgend deel….

 4. Petertje

  Petertje

  De hoofdrolspeler, Murphy Shepperd, is een iemand die anderen redt. uiteraard niet alleen en met een team van mensen om zich heen. Murphy is iemand die met name vrouwen en kinderen bevrijd uit mensenhandel en situaties van misbruik. Je volgt niet alleen de actie, maar ook het verhaal over herstel er na.

  Het verhaal wordt verteld door de hoofdpersoon en vanuit zijn beleving, ervaring en gevoelens. Een stoere eenling in de uitvoering, maar een grotere groep mensen om hem heen die hem helpt om het werk te doen en de slachtoffers helpt te herstellen. Echter ook het verhaal van een held die menselijk is. Verwacht geen onkwetsbare superman, maar iemand die goed werk doet, gewond raakt en zijn vragen heeft.

  Het herstel van de bevrijde vrouwen en hun ervaringen komt ook uitgebreid aan bod, evenals de reden waarom Murphy is geworden wie hij is en waarom hij dit doet.

  Maar er buiten alle risico’s tijdens de bevrijding dreigt er nog een gevaar.
  Als bevrijder is Murphy een “doener”: hij werkt met wat hem vertelt wordt en gaat vandaar uit verder met de eigenlijke actie. De machteloosheid van ouders van wie hun kind verdwenen is, kent hij van de ontmoetingen die hij met hen heeft, maar hij was altijd de man van actie. Het wordt echter anders wanneer zijn vrouw en dochter worden ontvoerd en in de mensenhandel dreigen te verdwijnen en hij zelf midden in de hopeloosheid zit.
  Maar wie helpt jou als je zelf de enige helper bent…?

  Het is een avonturenboek dat gemakkelijk weg leest: Het heeft een fijne dosis spanning tijdens acties en heeft een vlotte schrijfstijl. Zoals je van een christelijke roman mag verwachten, wordt er niet in gevloekt. De verhaallijn lijkt een beetje op die van schrijvers als Steven James, maar is toegankelijker en daarmee ook geschikt voor minder ervaren lezers. er wordt veel verteld in korte tijd, toch is het heel toegankelijk gebleven door niet erg diep over details uit te wijden.

  Het boek is zeker een aanrader voor mensen die van een goed leesbaar verhaal houden, met een held en de nodige spanning rondom een actueel thema.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.091 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.