# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Eerste licht

Bodie Thoene, Brock Thoene

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Beschrijving

Revolutie broeit in Jeruzalem. Kort voor Pesach komt een groep Zeloten in opstand tegen Herodes Antipas, maar ze worden bloedig neergesabeld door de Romeinen – samen met honderden onschuldige pelgrims. De sfeer is grimmig en zoals elk jaar groeit de hoop dat misschien dit jaar de Messias zal verschijnen.
Centurion Marcus Longinus heeft geprobeerd de slachting te voorkomen. Zijn aartsvijand grijpt dat aan om hem in diskrediet te brengen. Marcus moet vluchten voor zijn leven. Susanna staat onder de voogdij van Herodes Antipas. Hij wil dat zij trouwt met de wrede Demos, maar Susanna houdt van diens broer Manaen. Demos laat Manaen in de gevangenis gooien. Manaen heeft nog maar één reden om te leven: wraak. De blinde bedelaar Pniël wil niets liever dan de oude verhalen van zijn volk begrijpen. Kon iemand hem maar de thora uitleggen. Kon hij de Eeuwige maar zien…
De wegen van Pniël, Marcus, Susanna en Manaen kruisen die van een zekere Jesjoea uit Nazaret. Over Hem doen de vreemdste verhalen de ronde – hoe Hij een menigte te eten geeft, zieken geneest, en ongehoorde woorden spreekt. De machthebbers voelen zich door Hem bedreigd en willen Hem uit de weg ruimen. Maar het Eerste Licht is niet te doven.
Eerste Licht is het eerste deel in de serie Anno Domini Kronieken, over de turbulente gebeurtenissen in Jeruzalem in de eerste eeuw.

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Eerste licht”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.093 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.