# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

Eigen wegen

Lynn Austin

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 1 september 2006
Jaar: 2006
Uitgever: Voorhoeve

Beschrijving

1941. De Tweede Wereldoorlog woedt in alle hevigheid. Na de aanval op Pearl Harbour kunnen de Verenigde Staten niet langer afzijdig blijven. Vele mannen nemen dienst in het leger. Aan het thuisfront worden de vrouwen opgeroepen hun bijdrage te leveren in de oorlogsindustrie. Zo brengt de oorlog vier heel verschillende vrouwen bijeen…VIRGINIA – een ongelukkige huisvrouw HELEN – een vrijgezelle lerares ROSA – een mondige Italiaanse JEAN – een ambitieuze boerendochter. Zij geven aan de oproep gehoor en melden zich aan bij de Seneca-scheepswerf in hun woonplaats in Michigan. Ieder van hen heeft zo haar eigen reden om een baan te zoeken. Virginia snakt naar een doel in haar leven naast het huishouden. Rosa probeert zich los te maken van het ijzeren regime van haar schoonfamilie. Helen neemt een veeleisende baan aan om haar eenzaamheid te verdrijven. En Jean wil zichzelf bewijzen in een mannenwereld door te gaan studeren. Onder buitengewone omstandigheden ontstaat een ongewone vriendschap. Terwijl de wereld om hen heen in brand staat en niets meer is zoals het was, moeten zij hun plaats in het leven vinden en ontdekken wat liefde en opoffering werkelijk betekenen.

1 recensie/beoordeling van Eigen wegen

 1. Lotte

  Lotte

  Dit boek laat de Tweede wereldoorlog zien door de ogen van vier totaal verschillende vrouwen. Vier vrouwen die elkaar door ‘toeval’ treffen op de werkvloer in de fabriek.
  Elk met hun eigen verhaal, achtergrond en beweegredenen om daar te gaan werken in die mannenwereld.
  Met verschillende emoties en gevoelens zijn ze daar. Met schaamte, blijdschap, trots en boosheid. Ze leren elkaar kennen en raken verbonden met elkaar en met elkaars verleden-heden-toekomst. Een warme vriendschap groeit, dwars door oorlog, leeftijd en achtergrond heen.

  Aan het einde van de oorlog zien ze terug, op hun vriendschap. Hun werk stopt, maar ze blijven vriendinnen. Ze hebben van elkaar geleerd en elkaar gesteund.

  Dit boek leert je wat en is een aanrader voor iedereen!

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.093 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.