# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(4 recensies)

Engelenbrood

Tessa Afshar

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2017
Uitgever: Kok

Beschrijving

‘Engelenbrood’ van Tessa Afshar is een Bijbels-historische roman die het levensverhaal vertelt van de eerste Europese bekeerlingen van de apostel Paulus: Lydia, een purperverkoopster uit Philippi.

Als meisje houdt Lydia van drie dingen: haar vader, hun huis en het kleuren van stoffen. Maar een groot verraad berooft haar van dit alles, en ze moet vluchten om elders een nieuw leven te beginnen. Met behulp van haar vaders geheime recept weet ze zich op te werken tot een van de belangrijkste kooplieden van Philippi. Angst is echter een goede bekende van Lydia en belemmert haar bij alles wat ze doet. Wanneer Lydia Paulus ontmoet, helpt zijn boodschap van hoop haar om te leren voor zichzelf op te komen. Maar Lydia’s verleden haalt haar in en stelt haar voor de keuze: toegeven aan de voor haar zo bekende angst of vertrouwen op God?

Tessa Afshar is een meester in het schrijven van meeslepende Bijbels-historische romans. Eerder schreef zij onder andere ‘Aan zijn voeten’ en ‘Land van stilte’.

4 recensies/beoordelingen van Engelenbrood

 1. Marie

  Marie-Lise

  Ik heb nog niet veel boeken van Tessa Afshar gelezen, maar deze was prachtig! Er zat lekker veel spanning in en het verhaal was mooi geschreven! Ik ga zeker nog meer boeken van deze schrijfster lezen

 2. Janneke Hartmann-van der Hoeven

  Janneke Hartmann-van der Hoeven

  Een van de mooiste boeken die ik gelezen heb, en zeker nog eens ga lezen.

 3. Lotte

  Lotte

  Bij boeken die gaan over personen uit de Bijbel, heb ik altijd een beetje mijn twijfels. Aan de ene kant vind ik het prachtig, aan de andere kant ook weer niet zo.
  Ik vind het prachtig en leuk in de zin van, dat je meer te weten komt over hoe het misschien heeft afgespeeld. In wat voor tijd het was, hoe de mensen eruitzagen en wat ze bijvoorbeeld tegenkwamen in het dagelijkse leven.
  Aan de andere kant staat het me tegen omdat het altijd zo geromantiseerd is. Ze gaan door een diep dal, komen er altijd weer bovenop en altijd komen ze iemand tegen waarmee ze trouwen.
  Het is té, daarnaast wordt er veel bij verzonnen wat niet eens in de Bijbel staat.
  In dit geval ook, want over Lydia staan maar weinig dingen over in de Bijbel, dus je moet super veel verzinnen om er nog zo’n dik boek ervan te maken, daarom 3 sterren.

 4. CarlienH

  CarlienH

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.092 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.