# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

Er was eens een kleerkast

Het verhaal achter Narnia

Patti Callahans

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 2 november 2021
Jaar: 2021
Uitgever: KokBoekencentrum
Categoriën:

Beschrijving

Hartveroverend verhaal over een ziek jongetje en de kracht van verbeelding.

Patti Callahans Er was eens een kleerkast speelt zich dan niet af in Narnia, maar is minstens net zo fascinerend. Megs Devonshire houdt zich het liefst de hele dag bezig met cijfers en formules. Haar jongere broertje George heeft niet lang meer te leven en neemt graag zijn toevlucht tot de boeken van Narnia. Hoewel ze niks met de boeken heeft, besluit Megs op Georges aandringen op zoek te gaan naar de auteur om erachter te komen waar het idee van Narnia vandaan komt. In plaats van antwoorden geeft C.S. Lewis haar het inzicht dat verbeelding en hoop krachtiger zijn dan welke formule dan ook.

1 recensie/beoordeling van Er was eens een kleerkast

 1. Wonder van woorden

  Wonder van woorden

  December, 1950. Het hart van de zeventienjarige Megs Devonshire gaat uit naar alles wat te maken heeft met getallen en vergelijkingen, maar nog meer naar haar zieke broertje. Als hartpatiënt is de zevenjarige George vaak aan bed gekluisterd en fantasie en verhalen slepen hem door de lange dagen heen. ‘Het betoverde land achter de kleerkast’ van C.S. Lewis is sinds kort zijn favoriet en hij wil dolgraag weten waar het idee van Narnia vandaan komt. Daarom vraagt hij aan zijn zus om dit voor hem uit te zoeken en Megs kan niet anders dan zijn verzoek inwilligen.

  In Oxford, waar Megs studeert en Lewis doceert en woont, lukt het haar contact met de schrijver te leggen. In plaats van een pasklaar antwoord op de brandende vraag, biedt de auteur haar echter iets totaal anders: meer verhalen. De levens van Megs en George zullen hierdoor nooit meer hetzelfde zijn.

  Deze prachtige roman, die enigszins filosofisch en poëtisch aandoet, toont je de kracht en zegen van woorden en verbeelding. Zoals George – die ondanks zijn jonge leeftijd al zoveel levenswijsheid bezit – wordt meegesleept in de verhalen die Megs hem voorleest, zo word je als lezer meegevoerd in deze vertelling.

  ‘Er was eens een kleerkast’ laat zien dat verhalen van grote betekenis kunnen zijn. Ze bieden – ondanks dat er niet altijd een antwoord is op levensvragen – troost, verrijken en inspireren. Ze maken de wereld een beetje mooier, leren je meer over het leven zelf en kunnen bovendien levensveranderend zijn.

  Ook als je niet zo van het fantasy-genre bent, is dit een boek om zeker eens een kans te geven. Dit sprookjesachtige, winterse verhaal vol warmte zet je aan het denken over wat er werkelijk toe doet in het leven en laat je met enige weemoed achter na het omslaan van de laatste bladzijde. Ontroerend mooi!

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.106 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.