# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Frans Wikkers

W. Schippers

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2010
Uitgever: Ramshoorn

Beschrijving

Frans Wikkers komt graag op Poelwijk. Op deze boerenhoeve trekt hij op met zijn vriend, Wiekert Galders. Met Rosien, de dochter van de rijke boer, kan hij het goed vinden. Maar als er liefde tussen Frans en Rosien komt, is hij vanwege het standsverschil niet langer welkom.
Rosien komt te overlijden en Frans trouwt met Nellie Berkwal, met wie hij een gelukkig huwelijk heeft. Frans moet echter ook Nellie verliezen, waarna hij in de buurt van zijn schoonzoon gaat wonen, in de stad.
Op 10 mei 1940 breekt de Tweede Wereldoorlog uit. Frans Wikkers moet vreselijke straatgevechten van dichtbij meemaken. Zijn zoon Herman redt Pieter Galders, als deze onder zijn motor terechtkomt, getroffen door het vijandelijke vuur van de Duitsers. Wanneer Herman Wikkers zijn dienstkameraad Pieter thuis brengt, is de vreugde zeer groot op Poelwijk. Voortaan is Herman een welkome gast op Poelwijk, die zich bijzonder tot Lien Galders, de zus van Pieter, aangetrokken voelt.

In dit boek heeft de auteur veel oorlogsherinneringen verwerkt. De straatgevechten heeft hij gezien en het kwartier waar de soldaten verblijf hielden, staat er nog steeds.

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Frans Wikkers”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.093 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.