# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Ga anders denken

Jezus leren kennen door de bril van Markus

Dries van den Akker sj

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 18 december 2020
Jaar: 2020
Uitgever: Berne Media

Beschrijving

In het nieuwe boek Ga anders denken leert jezuïet Dries van den Akker de lezer anders naar de Evangelieteksten van Markus te kijken.

Dries van den Akker helpt ons het Evangelie van Markus integraal te lezen, zoals eigenlijk zou moeten. De bekende verhalen zijn veel rijker dan we beseffen wanneer we ze bijvoorbeeld tijdens een viering horen. Van den Akker ontsluit deze teksten in gewoon Nederlands en wijst onvermoede verbanden aan. Hiermee laat hij zien hoe Markus Jezus portretteerde als een man die niet de regels, maar de mensen voorop stelde. Vooral de mensen die verstoten werden en op wie werd neergekeken. Zo gaf hij het voorbeeld aan zijn leerlingen: meer dan ze te ‘bekeren’ leerde hij ze anders te denken.

Dries van den Akker sj (1945) is jezuïet en was van 1966 tot 2009 werkzaam in het lager en middelbaar onderwijs als docent godsdienst, catechese en levensbeschouwing. Hij verzorgt het inhoudelijke gedeelte van een website over heiligen, www.heiligen.net, en is redacteur van Ignis Webmagazine.

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Ga anders denken”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.106 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.