# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

Gebeiteld in steen

Elizabeth Camden

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 7 oktober 2022
Jaar: 2022
Uitgever: Het Zoeklicht

Beschrijving

Na een aantal moeilijke jaren leidt Gwen Kellerman nu een rustig leven als botaniste in de nabijheid van Blackstone College, een kleine, idyllische universiteit in New York. Ze doet haar best om haar status als erfgename van de beruchte Blackstone-dynastie te negeren en hoopt het schandaal dat aan de naam van haar familie kleeft achter zich te laten.

Patrick O’Neills jeugd was niet makkelijk, maar hij heeft zich weten op te werken tot advocaat en helpt vooral de onderdrukte Ierse immigranten in zijn gemeenschap. Hij is trots op zijn werk, al verdient hij er weinig mee. Alles verandert wanneer hij een zaak aanneemt die de erfenis van de Blackstones, die bestaat uit hebzucht en corruptie, onder een vergrootglas plaatst door een tweeëndertig jaar oud raadsel tot leven te wekken, wat hem flink wat kan opleveren.
Patrick heeft er echter geen rekening mee gehouden dat de Blackstones hun sympathiekste familielid op hem afsturen om hem van dat plan af te brengen. Gwen heeft namelijk de taak gekregen om Patrick zo ver te krijgen dat hij de zaak laat vallen. Maar voordat haar dat lukt, neemt het oude raadsel een onverwachte, schokkende wending die geen van beiden zag aankomen. Ze gaan op onderzoek uit en raken vervolgens verwikkeld in een hachelijke situatie, die zelfs hun groeiende liefde voor elkaar bedreigt…

1 recensie/beoordeling van Gebeiteld in steen

  1. Wonder van woorden

    Wonder van woorden

    ‘Gebeiteld in steen’ is het eerste deel van een serie over de machtige en rijke (fictieve) Blackstone-familie, die haar fortuin heeft verdiend als bankiers gedurende de Gilded Age in New York City. Het was een tijd van snelle economische groei in de Verenigde Staten met een toestroom van miljoenen Europese immigranten. De verschillen in sociale klassen en leefwerelden tussen de welgestelden en de arme(re) beroepsbevolking spelen een grote rol en komen duidelijk in het boek naar voren.

    De financiële kant van het bankleven en de juridische regelgeving zijn soms wat taaie kost, maar het interessante inkijkje wat de lezer krijgt in de geneeskrachtige werking van planten en de ontwikkeling van de moderne(re) wetenschap aan het einde van de 19e eeuw maakt dat meer dan goed. Daarbovenop zorgen mysterie en spanning voor een avontuurlijke twist.

    Deze meeslepende roman over trots, verwachtingen, moed en je vleugels uitslaan, waarin een aantal historische feitjes zijn verwerkt, leest prettig en geeft een mooie en belangrijke (tijdloze) boodschap mee: je niet bent wat je hebt of wat anderen over je zeggen. Een fijn begin van een serie!

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.089 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.