# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Gekidnapt door de Taliban

Dilip Joseph, James Lund

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Thema: Geloof
Jaar: 2014
Uitgever: Kok

Beschrijving

Wat begint als een routinebezoek aan een plaatselijke kliniek, verandert in een nachtmerrie als de kliniek wordt overmeesterd door Talibanstrijders. Arts Dilip Joseph en twee medewerkers worden meegenomen. Na negen uur rijden door de woestijn komen ze aan op een geheime locatie, waar ze gruwelijke video’s te zien krijgen van gemartelde gevangenen. Doodgaan lijkt slechts een kwestie van tijd, maar te midden van al deze ontberingen ervaart Joseph ook de nabijheid van God. Er ontstaat bovendien een bijzonder contact met een van de ontvoerders, de 19-jarige Wallukah.

Na vier dagen is er in de vroege morgen plotseling veel rumoer. Het is een elite-eenheid van de Navy SEALs, Team 6. Hun inval leidt tot een vuurgevecht waaruit maar weinigen levend ontsnappen.

Dilip Joseph geeft als arts leiding aan Morning Star Development, een organisatie die zich richt op medische zorg en preventieprojecten op het Afghaanse platteland. Zijn verhaal bleef lang rondzingen in de media, want het is zeer ongebruikelijk dat de geheime organisatie Navy SEALs ingrijpt bij een ontvoering. Maar de nadruk in dit verhaal ligt niet op sensatie; het is juist een menselijk verhaal over waardigheid, vasthoudendheid en geloof. Joseph schreef Gekidnapt door de Taliban samen met James Lund.

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Gekidnapt door de Taliban”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.