# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

God op het binnenhof

12 gesprekken met politiek leiders over zingeving en bezieling

Arjan Broers, Enis Odaci

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 15 maart 2021
Jaar: 2021
Uitgever: Berne Media

Beschrijving

In hoeverre speelt de levensbeschouwing van politieke leiders een rol in hun politieke handelen? Hoe kijken zij naar grote thema’s als macht en onmacht, schepping en mens, ego en naastenliefde en schuld en vergeving? Welke ideeën over hun plek in een groter geheel nemen Haagse politici mee naar hun werk en hoe vertaalt zich dat in hun persoonlijke leven? Een unieke serie gesprekken met landelijke politiek leiders laat zien dat ‘God’ op vele manieren kan worden geïnterpreteerd. Bovenal worden de innerlijke bespiegelingen van politici duidelijk: tegen welke grenzen lopen zij aan in hoofd en hart? Verrassende, intieme en persoonlijke portretten van twaalf mensen die verantwoordelijkheid dragen voor de inrichting van onze samenleving.

Arjan Broers (1969) is journalist, theoloog, programmamaker, coach en prediker. Hij schreef dit boek omdat hij gelooft dat mensen leven van grote ideeën én praktisch handelen – en dat er evenwicht tussen moet zijn, bij uitstek het werkveld van politici. Eerder verscheen van hem onder meer Geld en goed. Lessen voor welwillende kapitalisten (Skandalon, 2013)
Enis Odaci (1975) is opgeleid als verkeerskundig ingenieur, maar besloot na 9/11 zich journalistiek te verdiepen in de dialoog tussen levensbeschouwingen. In dit boek onderzocht hij de vraag in welke mate de politieke realiteit het innerlijke geweten van politici bepaalt. Samen met Herman Koetsveld schreef hij eerder Spiegelreis. Een moslim en een christen op reis door elkaars geloof (Kokboekencentrum, 2019)

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “God op het binnenhof”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.106 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.