# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

God verstaan

Groeien in vertrouwelijke omgang met God

Dallas Willard

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 16 mei 2022
Jaar: 2004 2022
Categorie:

Beschrijving

Veel mensen verlangen ernaar om Gods stem te verstaan, maar vinden het lastig om te herkennen hoe God spreekt. Wanneer we wandelen met God is luisteren essentieel, maar vaak ook moeilijk. Het roept vragen op als: Hoe weten we nu dat het Gods stem is en niet onze stem of die van een ander? Wat doen we als het niet duidelijk is wat God zegt of als Hij lijkt te zwijgen? Welke rol speelt de Bijbel in het luisteren en verstaan?
Dallas Willard laat zien dat groeien in vertrouwelijk omgang de basis vormt voor het verstaan van Gods stem. In een wederzijdse gespreksrelatie vertellen we God wat er in ons hart leeft en luisteren we naar wat Hij tot ons zegt. Het is daarbij veel belangrijker wie we zijn (en worden) dan wat we doen.
De auteur bespreekt belangrijke principes voor het leren verstaan van Gods stem. Hij gebruikt verrassende en herkenbare voorbeelden om deze principes, die gelden in het Koninkrijk van God, te illustreren.
Als we beginnen met actief luisteren naar God, maar ook wanneer we dit al langer doen, is het boek zeer verrijkend.

1 recensie/beoordeling van God verstaan

 1. Riannebos

  Riannebos

  Absolute aanrader!

  ‘Als je één boek van Dallas Willard hebt gelezen dan heb je een paar honderd boeken gelezen’. Daarmee begint Paulien Zeeman-Lens het voorwoord van dit boek. Dit klinkt misschien ietwat overdreven, maar bij het lezen én herlezen van dit boek sta ik steeds weer versteld van hoeveel waardevolle gedachten Willard op één pagina kan krijgen.

  Alleen al om het hoofdstuk ‘De zachte stille stem en haar rivalen’ zou ik het boek aanbevelen.

  Hier en daar is er bij de vertaling helaas wel een typefout ingeslopen. Wat mij betreft compenseert de inhoud dat echter ruimschoots!

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.058 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.