# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(2 recensies)

Goudpapaver

Laila Ibrahim

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 3 november 2020
Jaar: 2020
Uitgever: KokBoekencentrum

Beschrijving

‘Goudpapaver’ van Laila Ibrahim: wat durf je te riskeren voor vrijheid?

Op het eerste gezicht lijken Jordan, een zwarte lerares van middelbare leeftijd, en Sadie, een witte vrouw die getrouwd is met een ambitieuze Duitse zakenman, weinig gemeen te hebben. Maar hun familiegeschiedenissen, die zich jaren geleden met elkaar vermengden op een plantage in Virginia, zijn nog altijd met elkaar verbonden. Op de plantage hebben hun moeders, Mattie en Lisbeth, een sterke band opgebouwd, ondanks hun verschil in afkomst.

Het is 1894 en Mattie ligt op sterven. Sadie en Lisbeth ondernemen als moeder en dochter een zware reis om afscheid te kunnen nemen. Maar ongelijkheid zorgt nog steeds voor grote problemen. Sadie en Jordan zullen samen moeten vechten voor een betere toekomst.

“Goudpapaver’ is een roman over de kracht van vriendschap, de liefde tussen moeders en dochters, en de moed om te vechten voor een vrije toekomst waarin rassenongelijkheid tot het verleden behoort. Het is het vervolg op ‘De eerste krokus’ en ‘Mosterdzaad’, maar kan ook op zichzelf gelezen worden.

“Deze mooi geschreven roman draait om moed, vriendschap, vrijheid en de impact van de keuzes die je maakt.’ – Visie over “Mosterdzaad’

2 recensies/beoordelingen van Goudpapaver

  1. Ineke Verbakel

    Ineke Verbakel

  2. Mariska

    Mariska

    Het verhaal van Mattie en Liesbeth en hun in die tijd ongewone maar onverbrekelijke vriendschap gaat verder in dit boek wat je meeneemt naar een wereld vol ongelijkheid slechts bepaald door de kleur van je huid. We volgen ook hun kinderen die in vertrouwen op God hun weg gaan door dit leven.
    Prachtig geschreven en hierdoor moeilijk weg te leggen omdat je wil weten hoe het verder gaat, ook met hun (klein)kinderen Naomi, Jordan, Sadie en May. Deel 3 in de serie na de boeken ” de eerste krokus” en ” mosterdzaad.”

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.059 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.