# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Groeien in Heelheid

Over gebedsministry en het Koninkrijk van God

Alexander Venter

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 9 maart 2020
Jaar: 2020

Beschrijving

Jezus zendt ons uit om het Koninkrijk van God te verkondigen in de kracht van de Heilige Geest. Een van de manieren waarop we dat mogen doen, is door met elkaar te bidden. We brengen elkaar in Gods tegenwoordigheid en strekken ons samen uit naar zijn shalom – naar heelheid van leven, naar verzoening, genezing en herstel.
In dit zeer praktische boek geeft Alexander Venter een visie op ziekte en genezing die grondig en toegankelijk is. Vanuit een Bijbels mens- en wereldbeeld laat hij zien dat het gaat om alle aspecten van ons mens-zijn en hun onderlinge relaties. Wanneer onze verbinding met God verstoord wordt, heeft dit effect op al die relaties. Dit kan leiden tot zonde, ziekte, gebondenheid, verbroken relaties en uiteindelijk chaos.
God is bewogen met mensen. Dat zien we steeds terug in het leven van Jezus en ook in zijn opdracht aan ons. Hoe kunnen we vandaag, vanuit eenzelfde bewogenheid, bidden voor genezing en herstel? Kan iedereen bidden voor genezing? Hoe functioneren ‘gezag’ en ‘kracht’ bij het bidden? Om deze vragen te beantwoorden ontwikkelde John Wimber – samen met Venter – een laagdrempelig ministrygebed, een gebedsmodel in vijf stappen. Het is gericht op genezing en herstel voor de hele mens, naar geest, ziel en lichaam en in onze relaties met God, met onszelf, met elkaar en met de schepping.
‘Het onderwerp ‘ziekte en genezing’ is er een dat ik aan de ene kant met geloof en strijdvaardigheid benader, en aan de andere kant met veel vrezen en beven, respect en afhankelijkheid van God. Het is een soort heilige grond die we hier betreden. (…) Een theologie van de genezing kan niet zonder een theologie van de relatie, van het lijden, van het mysterie (…).’

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Groeien in Heelheid”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.058 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.