# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

Gruwel in Sion

Beatrijs van den Berge

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2008
Uitgever: Den Hertog

Beschrijving

In de periode tussen het Oude en het Nieuwe Testament wordt het Joodse volk steeds meer onderworpen door vreemde heersers. Als de Syrische koning Antíochus Epíphanes het land bestuurt, probeert hij de Griekse zeden en cultuur met harde hand door te voeren, teneinde de eenheid in zijn rijk te bevorderen. Daarin wordt hij gesteund door de hogepriester in Jeruzalem, die hij zelf heeft aangesteld. Het wordt de Joden hoe langer hoe moeilijker gemaakt hun geloof te belijden. Als de koning een beeld van Zeus in de Tempel plaatst en de Joden dwingt varkensvlees te eten dat aan de Griekse god is geofferd, is de maat vol. Jehudá Hammakkabí wordt de leider van een gewapende opstand tegen het machtige leger van de Syriërs.

Malkía is geen held. Hij hoopt samen met zijn familie de terreur te overleven door te schipperen tussen de Thorá en de nieuwe godsdienstwetten van de koning. Maar hoelang zal hij dit kunnen volhouden? En wat betekend dit alls voor zijn vriendschap met Ozias, die een hartstochtelijke voorstander is van de eenheid in het Syrische rijk en zich steeds meer afkeert van zijn Joodse wortels? In deze tijd van godsdienstvervolging wordt iedereen gedwongen een keuze te maken. Ook Maria, de zus van Ozias. Uiteindelijk volgt zij de stem van haar hart.

Gruwel in Sion vertelt het verhaal van de heldhaftige opstand van de Makkabeeën. Een aangrijpende roman over geloof en ongeloof, hoop en wanhoop, liefde en verraad.

1 recensie/beoordeling van Gruwel in Sion

  1. Mieke

    Heb het boek met veel aandacht gelezen. Het geeft me een beter beeld van die voor mij niet zo bekende periode. Mooi om te lezen hoe het Godsvertrouwen mensen uittilt boven de moeilijke situaties.
    Prettig te lezen met voldoende vaart. Eigenlijk wil je het in één keer uitlezen…

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.093 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.