# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(2 recensies)

Hartenkind

Annet Shawki-Veefkind, Remmelt Mastebroek

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 21 september 2020
Jaar: 2020
Categoriën:

Beschrijving

‘Na de laatste zinnen blijft ze lange tijd stil. Verbijsterd bladert ze verder om te zien of er nog meer komt. Dan sluit ze het schriftje en kijkt Liva aan. ‘Dat was het,’ brengt ze met moeite uit, terwijl ze Liva’s hand pakt. Onbeweeglijk blijven ze zo tegen elkaar aan zitten, zwijgend.’

‘Hartenkind’ vertelt het verhaal van een jonge vrouw die haar man verloor en alleen verder moet, samen met haar nog jonge dochter. Na veel omzwervingen komen moeder en dochter terecht op een klein, nagenoeg onbewoond eiland dat ergens voor de Schotse noordwestkust ligt. Hier, op dit eiland, omgeven door de ongerepte, rauwe natuur groeien de vrouwen op bijzondere wijze naar elkaar toe.

Hartenkind vertelt het verhaal van Lente en haar dochter Liva. De omstandigheden drijven hen uit elkaar. Dan gebeurt er iets waardoor ze op Nevaeh, een ruig en onbewoond eiland, geraken. Omgeven door het ongerepte landschap, op een plek waar historische invloeden van de omliggende landen merkbaar zijn, doen ze een ingrijpende ontdekking. Langzaam maar zeker groeien de vrouwen naar elkaar toe. Wanneer ze het geluk gevonden hebben, ontdekken ze hoe kwetsbaar dit is.

Dit boek is een samenwerkingsproject van Annet Shawki-Veefkind en Remmelt Mastebroek.
De pers over het werk van Remmelt:

‘Remmelt Mastebroek vertelt op een prachtige en fijnzinnige manier met gevoel voor sfeer en details.’ (Reformatorisch Dagblad)

2 recensies/beoordelingen van Hartenkind

  1. Yvonne8

    Yvonne8

    Weer zo’n mooi boek van R.M! In het verhaal van Lente & Jareth, Liva (en Peadar) komen verschillende levensthema’s aan bod: rouw-verlies en hoogbegaafdheid (Lente), misbruik en de diepe sporen die dat trekt en het leven ontwricht (Jareth) en opgroeien zonder de liefdevolle aandacht van ouders (Liva) en dan ook nog moeten worstelen met een aangeboren ziekte. Omdat R.M. dit boek samen met iemand anders heeft geschreven, heeft het nog meer ‘body’ omdat je het inlevingsvermogen van verschillende schrijvers terugziet (proeft) in het verhaal. Heel mooi hoe het rotsvaste vertrouwen op God en Hem aanwezig zien / voelen in de natuur een plek heeft in het boek en weer krijgt nadat zowel Liva (twijfel) als Lente Hem lijkt te zijn kwijtgeraakt. Zoals Lente het zegt: Sommige mensen houden niet van de herfst, maar voor mij spreekt de natuur in elk seizoen een belofte uit, namelijk dat God dezelfde is, hoe de omstandigheden ook waren, zijn of worden.

  2. Goukje

    Goukje

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.091 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.