# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

Het beste deel

Ann Tatlock

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2010
Uitgever: Jongbloed
Categorie:

Beschrijving

Mae Demaray is een keurige vrouw met een groot geloof. Ze heeft haar leven onder controle. Dan gebeurt er iets vreselijks: haar kleinzoon Sammy, op wie ze die dag past, valt van de keldertrap. Hij overleeft de val niet. Hoewel niemand Mae de schuld geeft van het ongeluk, gaat ze gebukt onder schuldgevoel.
Met het voorbijgaan van de jaren, begint haar geloof te verbrokkelen. Mae trekt zich steeds verder terug in haar eigen wereldje. Al snel is er nog maar één persoon met wie ze contact heeft: haar verstandelijk beperkte klusjesman Roy.

Als Roy per ongeluk een brand veroorzaakt, komen onverwacht familiegeheimen aan het licht, geheimen die Mae terugbrengen naar de wereld, en naar God.

Een intrigerend boek over schuldgevoel en vergeving.

1 recensie/beoordeling van Het beste deel

  1. Yvonne8

    Yvonne8

    Kleinzoon Sammy overlijdt door een val van de keldertrap. (Oma) Mae neemt het zich kwalijk dat ze de kelderdeur heeft laten openstaan, iets wat ze nooit doet. En ze kan zichzelf dan ook niet vergeven. Door het zichzelf niet kunnen vergeven, raakt haar leven op dood spoor. Ze worstelt zich vijf jaar door het leven zonder nog van iets te kunnen genieten. Als vervolgens door een ongelukkige brand haar huis en bezittingen aan de vlammen ten prooi vallen, komt er ook nog boosheid richting Roy (vriend / klusjesman) bij. Maar door het opnieuw ‘verzamelen’ van oude brieven en foto’s van haar moeder, valt er een nieuw en ander licht op haar leven. Terwijl ze deze nieuwe informatie verwerkt en ook de opmerking van haar dochter (sommige mensen keren God de rug toe omdat ze het zelf wel denken te kunnen, maar anderen keren God de rug toe omdat ze zijn vergeving niet willen (kunnen) ontvangen) laat resoneren, ontstaat er ruimte voor vergeving en nieuwe levensmoed.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.111 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.