# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

Het hart van de leeuw

Joanne Bischof

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 6 oktober 2020
Jaar: 2020
Uitgever: KokBoekencentrum

Beschrijving

“Het hart van de leeuw’ van Joanne Bischof is een meervoudig bekroonde historische roman over een circus in Virginia waar de uiteenlopende werelden van dompteur Charlie Lionheart en verpleegster Ella samenkomen in een verboden vriendschap, die beiden hoop en liefde geeft.

Virginia, 1890. Een circus strijkt neer in de stad Raonoke. Dompteur Charlie Lionheart is wanhopig: zijn babynichtje Holland heeft hoge koorts. Hij brengt haar naar het ziekenhuis, waar verpleegster Ella haar uiterste best doet om Holland beter te maken, niet wetend welk afschuwelijk geheim Charlie en Holland met zich meedragen. Stukje bij beetje leert Ella het gouden hart van Charlie kennen.. En naarmate hun vriendschap dieper wordt, laat Charlie de geheime wereld achter de coulissen zien, waar Ella ontdekt hoe hoop geboren kan worden uit opoffering.

“Een warm geschreven roman… ik kijk uit naar meer!’ – Christelijkeboeken.info over “De zoete geur van appelcider’

1 recensie/beoordeling van Het hart van de leeuw

 1. Wonder van woorden

  Wonder van woorden

  Ella Beckley is een aantal jaren geleden in Raonoke in Virginia komen wonen, nadat ze de boerderij van haar ouders verliet. Vluchtend voor verschrikkelijke herinneringen hoopt ze hier een nieuw bestaan op te bouwen als verpleegster in het plaatselijke ziekenhuis.

  Charlie Lionheart, leeuwentemmer bij het circus dat momenteel in Raonoke verblijft, zoekt ten einde raad zijn toevlucht tot de kliniek voor de zieke baby Holland. Ella doet alles wat in haar vermogen ligt om het kleintje te helpen, zelfs ten koste van haar levensonderhoud.

  Wanneer Charlie en Ella elkaar beter leren kennen, wordt het voor Charlie steeds moeilijker om zijn gruwelijke geheim voor Ella verborgen te houden. Beiden zijn onuitwisbaar getekend voor het leven, toch gloort er echter voorzichtig licht aan de horizon.

  Met deze diepgaande roman heeft Joanne Bischof een geweldige prestatie geleverd en bewezen dat ze groot schrijftalent bezit. Vanaf het eerste hoofdstuk werd ik meegevoerd het verhaal in. De originele setting van een 19e-eeuws circus is interessant en boeiend en de met veel gevoel beschreven emoties van de hoofdpersonen en hun veelbewogen levens laten je niet meer los.

  Er worden mooie en treffende parallellen getrokken met het geloof en diverse geloofsthema’s komen aan de orde, zoals liefde die de angst verdrijft en goedheid dat het kwaad overwint. Dit boek laat de schrijnende wonden van pijn en verdriet ten gevolge van machtsmisbruik zien, maar toont eveneens Gods ontferming en genezing en hoop in Hem. ‘Het hart van de leeuw’ is een schitterend verhaal over opoffering, vertrouwen en bevrijding, dat een zeer diepe indruk op mij heeft achtergelaten.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.040 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.