# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Het huis van Musume

Ann Tatlock

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2009
Uitgever: Jongbloed

Beschrijving

Los Angeles, 1938. Augie Schuler, kind uit een probleemgezin, is wanhopig op zoek naar liefde en een normaal gezinsleven. Wanneer zij in contact komt met Sunny Yamagata en haar familie, weet ze dat ze eindelijk haar eigenlijke thuis heeft gevonden. Dat de Yamagata’s van Japanse afkomst zijn, doet daar niets aan af. Sunny wordt haar hartsvriendin en Augie stort zich vol overgave in de Japanse cultuur en gemeenschap, ondanks de racistische vooroordelen van haar eigen familie. Bij de Yamagata’s krijgt Augie een Japanse naam: Musume, wat ‘mijn meisje’ betekent. Samen zoeken de vriendinnen naar een eigen identiteit in een samenleving waar iedereen andere wortels heeft. Daarbij is vooral Sunny ook op zoek naar God.
Na het Japanse bombardement op Pearl Harbor verandert alles. Augie wordt opnieuw geconfronteerd met de vooroordelen bij haar thuis en de familie Yamagata wordt, net als alle andere Japanse Amerikanen, door hun omgeving en door de Amerikaanse regering als landverraders behandeld. Zal de vriendschap deze crisis overleven? En hoe beïnvloedt deze ervaring de keuzes in hun latere leven, vooral als zij, volwassen geworden, opnieuw met discriminatie en uitsluiting te maken krijgen?

Een prachtig verhaal over de bittere consequenties van racisme, maar ook over vergeving en verzoening, geschreven tegen de achtergrond van de Amerikaanse geschiedenis.

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Het huis van Musume”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.