# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(2 recensies)

Het huwelijk

Gods wijsheid over gevende liefde

Kathy Keller, Tim Keller

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een boekenbon van 25,- euro!

Publicatiedatum: 27 juni 2012
Jaar: 2012
Uitgever: Van Wijnen

Beschrijving

‘Sentimentele verhalen over het huwelijk vind ik vermoeiend om aan te horen. Veel van wat ik hoorde bij bruiloften, in de kerk of op de zondagsschool is net zo oppervlakkig als een wenskaart. Het huwelijk is veel, maar het is allesbehalve zoetelijk. Het huwelijk is groots, maar zwaar. Het is een brandende vreugde en kracht, en toch is het ook bloed, zweet en tranen, vernederende nederlagen en uitputtende overwinningen. Ik ken geen enkel huwelijk ouder dan een paar weken dat kan worden omschreven als een sprookje. Het is daarom niet zo gek, dat Paulus spreekt over een mysterie dat groot is (Ef. 5). Van tijd tot tijd lijkt het huwelijk een onoplosbaar vraagstuk, een doolhof waarin je verdwaald bent. Toch is er geen relatie tussen menselijke wezens die groter of belangrijker is dan het huwelijk. Als de mens in het paradijs zijn vrouw ziet, barst hij uit in een gedicht: ‘Eindelijk, een gelijk aan mij!’ – Tim Keller

Afgezien van onze relatie met God is het huwelijk de diepste levensvervulling. En daarom is net als het kennen van God zelf, het leren kennen en liefhebben van je man of vrouw moeilijk en pijnlijk, maar ook de moeite waard en wonderbaarlijk.’

Tim Keller beschrijft samen met zijn vrouw Kathy in dit nieuwe boek hoe het huwelijk er volgens de Bijbel uit zou moeten zien.

Tim Keller is stichter en predikant van de Redeemer Presbyterian Church in Manhattan, New York City. Verder verschenen van hem In alle redelijkheid (11e druk), De vrijgevige God (8e druk), Namaakgoden (2e druk), Ruim baan voor gerechtigheid, Kruistocht, Bevrijd van je zelf, Galaten (+ Gespreksgids Galaten) en Centrum-Kerk.

2 recensies/beoordelingen van Het huwelijk

  1. Tjitske

    Tjitske

    Een goed boek met een hele reële kijk op relaties, goed te gebruiken als voorbereiding op het huwelijk, en ook om tijdens het huwelijk (samen) te lezen. Maar ook als je geen relatie hebt is het een goed boek om te lezen, omdat het een andere blik op relaties werpt.

  2. Marita

    Marita

    Dit boek is een dikke aanrader voor iedereen. En nee, niet alleen voor mensen die van plan zijn om te gaan trouwen of al zijn getrouwd, voor iedereen. Het geeft een verfrissende en reeële kijk op daten, relaties en het huwelijk.

Voeg een recensie of beoordeling toe

Ontvang gratis boekentips van christelijke boeken

Abonneer je op onze nieuwsbrief met boekentips. Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacystatement.