# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(2 recensies)

Het teken van de leeuw

Francine Rivers

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 1 december 2017
Jaar: 2017
Uitgever: Kok

Beschrijving

1: ‘Een stem in de wind’: Tijdens de belegering van Jeruzalem door de Romeinen wordt een jonge vrouw, Hadassah, gevangen genomen. Na allerlei omzwervingen wordt ze als slaaf verkocht aan de rijke Romeinse familie Valerianus. Julia Valerianus en haar oudere broer Marcus leiden een leven vol rijkdom en vertier, maar ondanks alles zijn ze niet gelukkig en vinden ze niet de innerlijke rust waarnaar ze op zoek zijn. Hadassah daarentegen valt op door haar toewijding aan de familie en door de rust en tevredenheid die ze uitstraalt. Maar als christen durft zij niet voor haar geloof uit te komen.

2: ‘Een echo in de duisternis’: Hadassah is omwille van haar geloof voor de leeuwen gegooid. De jonge, idealistische arts Alexander weet echter haar leven te redden. Hadassah wordt zijn assistente, en wordt voor hem onmisbaar wanneer blijkt dat zij over een bijzondere gave beschikt.

3: ‘De onafwendbare dageraad’: De Germaanse krijger Atretes is een gevreesd gladiator. Zijn vrijheid, die hij tien jaar eerder op het slagveld in Germania had verloren, heeft hij door zijn woestheid en vastberadenheid in de arena herwonnen. Maar hij beleeft geen vreugde aan zijn nieuwe leven, want de vrouw van wie hij houdt, heeft hem afgewezen. Dan hoort hij dat hij een zoontje heeft. Atretes is vastbesloten de jongen op te sporen om met hem naar Germania terug te keren.

2 recensies/beoordelingen van Het teken van de leeuw

 1. Lotte

  Lotte

  Een prachtig boek.
  Al moet je zeker in het begin wennen aan de omgeving, de schrijfstijl en de verschillende personages.
  Het geeft een beeld hoe de mensen vroeger waren en waar christenen tegenaan lopen.
  Ook is het mooi omdat je vanuit verschillende personen leest (het zijn 3 delen) en zo verschillende kanten tegenkomt en verschillende situaties.

 2. chris10e

  chris10e

  Ik vond het wat moeilijk om er in te komen, maar na een aantal hoofdstukken kwam ik er in en was het een prachtig boek. Veel geleerd over het leven (van christenen) in de Romeinse tijd

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.092 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.