# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(2 recensies)

Het toevluchtsoord voor gebroken harten

Susan Anne Mason

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 9 februari 2022
Jaar: 2022
Uitgever: KokBoekencentrum

Beschrijving

‘Het toevluchtsoord voor gebroken harten’ van Susan Anne Mason is het eerste deel in een nieuwe serie en speelt zich af in Toronto, 1939. Olivia Rosetti wordt opgepakt en gevangengezet omdat zij ongewenst zwanger is geraakt. Ze wordt ‘onverbeterlijk’ geacht en naar een heropvoedingsgesticht gestuurd, waar ze de meest vreselijke dingen meemaakt.

Wanneer Olivia na anderhalf jaar zwaar getraumatiseerd vrijkomt, wordt ze in huis genomen door Ruth Bennington. Samen besluiten ze een opvanghuis te beginnen voor vrouwen in dezelfde situatie. Maar Olivia blijft last houden van haar verleden – tot ze weduwnaar Darius Reed en zijn dochtertje ontmoet. Zij helpen haar om zich langzaam weer geliefd te gaan voelen.

Susan Anne Mason was altijd al een meester in het schrijven van meeslepende historische romans, en in deze nieuwe serie wordt het nog een stukje aangrijpender. Als je eenmaal in deze roman begonnen bent, kun je hem onmogelijk nog wegleggen.

2 recensies/beoordelingen van Het toevluchtsoord voor gebroken harten

 1. Wonder van woorden

  Wonder van woorden

  Opgesloten worden omdat je ongehuwd zwanger bent. Het klinkt als een ware nachtmerrie, maar voor vrouwen in het 20e-eeuwse Toronto, Canada, was dit helaas realiteit. Wettelijk gezien konden zij zonder vorm van proces gevangengezet worden op grond van hun ‘onverbeterlijk gedrag’. ‘Mercer Reformatory for Women’ – dat pas in 1969 zijn deuren sloot – was een heropvoedingsgesticht, waar men naast opsluiting ook psychisch en lichamelijk mishandeld werd. Dit boek is gebaseerd op de ervaringen van één van de vrouwen die de wreedheden binnen dit instituut moesten ondergaan.

  Met het eerste deel van de serie ‘Thuiskomst’ heeft Susan Anne Mason een prachtig en gevoelig verhaal geschreven, met levendige en sympathieke personages die al snel een plekje in je hart weten te veroveren. Het onderwerp ‘trauma’ – de impact, pijn en verwerking daarvan – wordt met tederheid en compassie benaderd, zonder dat het ergens ‘zwaar’ wordt. Het is mooi om te zien hoe God iets kwaads kan gebruiken ten goede; de oprichting van opvanghuis Bennington Place is daar een voorbeeld van, een plek waar gebroken harten heling vinden en er weer licht aan de horizon verschijnt.

  Deze roman over veroordeling, minderwaardigheidsgevoelens, verlangen, vergeving en leren om liefde te ontvangen – die zich afspeelt tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog – is hartroerend, (af en toe) aangrijpend, maar bovenal hoopvol!

 2. M.2024

  Myrthe023

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.106 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.