# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Het veerhuis en de rozendonk

W. Schippers

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2011
Uitgever: Ramshoorn

Beschrijving

Dirk Hersdaal, de veerman, raakt na het overlijden van zijn godvrezende vrouw aan lager wal. Wanneer hij verslaafd raakt aan de drank, hertrouwt hij met Dinet Digna, zijn eerste liefde. Zijn enige dochter Rien vertrekt teleurgesteld naar Amsterdam.
Rien Hersdaal wordt tijdens haar verblijf in de hoofdstad opgevangen door een oude vrouw, die haar samen met haar zoon vriendschap biedt.
Wanneer Rien terugkeert om zich met haar familie te verzoenen, ziet ze haar vader terug wanneer hij dronken in de wachtkamer van het Veerhuis zit blijkt haar vader dronken in de wachtkamer van het Veerhuis te zitten. Ze slaagt er niet in haar vader tot bezinning te brengen. Midden in Middenin een zware onweersbui besluit hij een veekoopman over te zetten in zijn roeiboot. Kobus Harts, zijn trouwe knecht, laat hem niet in de steek, maar verliest tijdens de vaartocht het leven.
Na deze ingrijpende gebeurtenis verandert er veel ten goede in het Veerhuis. Rien wordt meesteres op landgoed Rozendonk. Dinet Digna, de vroegere meesteres van het landgoed, voelt zich echter meer thuis verkiest evenwel in het Veerhuis dan op boven de Rozendonk.

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Het veerhuis en de rozendonk”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.