# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(2 recensies)

Het verborgen ei

Kelli Stuart

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 24 augustus 2022
Jaar: 2022
Uitgever: KokBoekencentrum

Beschrijving

Een spannende historische roman over een van Ruslands grootste kunstschatten.

Sint-Petersburg, 1917. In ‘Het verborgen ei’ van Kelli Stuart beschermt een Alma Pihl een voorwerp dat nooit in handen van de tsaar mag vallen: een prachtig ei, gemaakt door Fabergé, met binnenin een revolutionaire verrassing.

Alma verbergt het ei zo goed, dat het honderd jaar later nog steeds onvindbaar is wanneer de dochter van een beroemde schatzoeker naar het ei op zoek gaat om de laatste wens van haar terminaal zieke vader in te willigen. Het is het begin van een zoektocht die haar eigen leven in gevaar zal brengen…

2 recensies/beoordelingen van Het verborgen ei

 1. Dineke

  Dineke

 2. Wonder van woorden

  Wonder van woorden

  Peter Karl Fabergé was een juwelenkunstenaar die bekendheid verwierf vanwege de verbluffend kunstige eieren die hij en zijn werknemers maakten in opdracht van de Russische tsaar om te dienen als paasgeschenk. In 2014 is bij toeval één van 52 keizerlijke eieren teruggevonden in Amerika. Dat bracht bij de auteur onder meer de volgende vraag naar boven: zou het mogelijk kunnen zijn dat Fabergé meer dan 52 keizerlijke eieren heeft gemaakt? En daarmee was het idee voor dit boek geboren.

  Het verhaal (dat een enigszins traag begin heeft) vertelt een intrigerend stukje Russische geschiedenis – fragmenten uit het leven van Fabergé, de ondergang van het tsaristische regime en de opkomst van het communisme – met veel interessante historische details. De schrijfster heeft fictie en historie mooi met elkaar weten te verweven. Daarnaast lees je over de stroeve relatie tussen Ava en haar vader en de pogingen van het team om het geheim rondom het waardevolle ei te ontrafelen. Hoewel beide verhaallijnen boeiend zijn, springt met name het deel over het verleden eruit, met een duidelijke karakterschets van Fabergé.

  ‘Het verborgen ei’ is een pakkende zoektocht (in de breedste zin van het woord), een spannende onderneming om een kostbaar juweel te vinden uit de tijd van de Russische Revolutie. Deze dual-time roman is zeker het lezen waard!

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.106 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.