# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Het vuur

Bill Bright, Jack Cavanaugh

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2007
Uitgever: Voorhoeve

Beschrijving

Het is 1740. Zeven jaar geleden ontvluchtee Josiah Rush zijn geboorteplaats. Havenhill, aan de oostkust van de Verenigde Staten. Hij was verantwoordelijk voor een brand in een pakhuis, waarbij drie mensen om het leven kwamen. De last van die gebeurtenis drukt zwaar op zijn schouders. Nu keert hij terug, op verzoek van zijn jeugdvriend Philip, om Havenhill als predikant te dienen. De bevolking ontvangt hem echter niet met open armen. Josiah wordt van alle kanten tegengewerkt en vijandig bejegend.
Dan breekt een pokkenpidemie uit in Havenhill. Het stadje wordt zwaar geteisterd door de epidemie en veel inwoners overlijden. Maar Josiah komt gaandeweg tit de conclusie dat de ziekte niet het echte probleeem van Havenhill is. De bevolking lijdt aan een geestelijke malaise. Hoe moet Josiah die bestrijden? Kan de bekende opwekkingsprediker George Whitefield misschien helpen? Dan woedt er opnieuw een brand in een pakhuis…
HEt vuur is het tweede deel in een serie over grote geestelijke opwekkingen in Amerika in de achttinde en negentiende eeuw. Eerder verscheen Het bewijs.
Jack Cavanaugh is auteur van historische romans. Bill Bright was de stichter van Campus Crusade for Christ.

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Het vuur”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.