# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Het waagstuk

Nancy Rue

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2008
Uitgever: Jongbloed
Categorie:

Beschrijving

God bestaat, of Hij bestaat niet. In ieder leven wordt een muntje opgegooid, dat op de kop- of muntzijde zal neerkomen. Laten we de gevolgen afwegen als we zeggen dat kop betekent dat God bestaat. Als je wint, win je alles, maar als je verliest, verlies je niets. (Blaise Pascal, 17e eeuw)

Promovendus Jill McGavock is een workaholic die haar best doet alle terreinen van haar leven onder controle te houden: haar promotieonderzoek aan de wiskundefaculteit, haar werk als docent, haar privéleven en de moeizame relatie met haar intelligente moeder.
Als haar moeder plotseling een ernstige vorm van dementie krijgt, beseft Jill dat ze eigenlijk altijd is blijven proberen aan de hoge verwachtingen van haar moeder te voldoen. Maar wat verwacht haar moeder nu van haar? Nu haar verstand steeds minder betrouwbaar blijkt en op andere manieren contact nodig is?
Jill gaat op zoek naar een antwoord op de vraag of het diepste wezen van haar moeder nog steeds aanwezig is. Is de mens meer dan alleen een lichaam en een goed verstand? Terwijl ze de controle steeds meer verliest, gaat ze te rade bij Sam Bakalis, hoogleraar in de filosofie en christen. Hij daagt haar uit de beroemde, oude weddenschap van de wiskundige Blaise Pascal aan te gaan en de aanname te doen dat God bestaat. De ‘gok’ op het bestaan van God, beantwoordt Jills vragen op een manier die ze niet verwachtte.

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Het waagstuk”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.