# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Hij is goed, hij is de Koning

De profeet Zacharia, de Hebreeuwse taal, het Evangelie en Gods glorie

Wolter Rose

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een boekenbon van 25,- euro!

Publicatiedatum: 6 november 2020
Jaar: 2020
Uitgever: Van Wijnen

Beschrijving

Een gevarieerde fraaie en relevante overwegingen van een geleerde die midden in de wereld staat.

Wat kunnen christenen leren van een profeet die twee en een half duizend jaar geleden als woordvoerder van God optrad in een tijd van economische crisis en geestelijke neergang? Wat zegt het over hoe Jezus zichzelf zag, dat hij de vervulling “regisseerde’ van een profetie van deze oude profeet waarin de God van Israël als koning
rijdend op een ezelsveulen Jeruzalem binnenrijdt?
De ene keer wordt in een kerkdienst de zegen uitgesproken als: “Moge de Heer u zegenen …”, een andere keer als: “De Heer zegent u …” — wat is het verschil, en wat is de beste vertaling? En die andere bekende woorden uit de liturgie: laat God kinderen “boeten voor de schuld van ouders’?
Wat betekent het dat het Eerste Woord van de Decaloog niet een gebod is, en waarom is de uitdrukking Tien Geboden onbijbels? Welke bijdrage kan het Evangelie leveren aan een christelijke bezinning op seksuele diversiteit? En de laatste vraag: wat betekent het Gods glorie te zien?
Deze en andere vragen komen aan bod in dit gevarieerde boek waarin artikelen zijn gebundeld die Wolter Rose geschreven heeft in de vijfentwintig jaar sinds zijn indiensttreding in 1995 bij de Theologische Universiteit Kampen.
Wolter Rose (1964) is universitair hoofddocent Semitische Talen en Culturen aan de Theologische Universiteit Kampen. Hij studeerde theologie aan deze universiteit, Semitische talen in Leiden en promoveerde in de theologie in Oxford.

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Hij is goed, hij is de Koning”

Ontvang gratis boekentips van christelijke boeken

Abonneer je op onze nieuwsbrief met boekentips. Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacystatement.