# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

Hou me vast

Jody Hedlund

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Beschrijving

Een ontroerende historische roman over een zoektocht naar water dat levens redt.

‘Hou me vast’ van Jody Hedlund is het tweede deel in de serie ‘De bron van de tijd’. Door een genetische ziekte heeft Ellen Creighton nog maar een paar dagen te leven. Ze besluit de tijd die haar nog rest te spenderen op het landgoed van haar oude vriend Harrison Burlington. Harrison, door een dwarslaesie aan een rolstoel gekluisterd, is op zoek naar heilig water dat Ellen kan redden. De enige manier om het genezende water te bemachtigen, is een reis in de tijd. Terug naar de Middeleeuwen, net als haar zus Marian vóór haar. Lukt het Ellen om zichzelf en Harrison te redden?

‘Jody Hedlund neemt de lezer in deze boeiende roman op een bijzondere manier mee naar vroeger tijden.’ – Nederlands Dagblad over ‘Kom terug’

1 recensie/beoordeling van Hou me vast

  1. Wonder van woorden

    Wonder van woorden

    Ellen, de jongere zus van Marian (uit ‘Kom terug’), speelt in dit tweede (moeilijk los te lezen) deel van de serie ‘De bron van de tijd’ de hoofdrol. En ook nu is tijdreizen onderdeel van het verhaal. Jody Hedlund is er opnieuw in geslaagd een meeslepende timetravelroman te schrijven met innemende personages, waarbij ze het fictieve tijdreisaspect zo weet te verwoorden dat het haast aannemelijk lijkt.

    Met name de scènes die in de middeleeuwen plaatsvinden, anno 1382, zijn spannend en geven een gedetailleerd en realistisch tijdsbeeld. Dat komt vooral tot uiting in de (beschreven) gebruiken en gewoonten, het formele(re) taalgebruik en het ongerepte landschap. Het switchen tussen de tijdsperiodes benadrukt enerzijds de grote – en tevens interessante – verschillen tussen heden en verleden en laat anderzijds het talent van de auteur zien die hier schijnbaar moeiteloos tussen schakelt.

    ‘Hou me vast’ – een met vaart geschreven roman over eerlijkheid, moed en een kans op liefde, waarin het ‘Gebed om kalmte’ de rode draad vormt – roept ertoe op om de confrontatie met angst(en) aan te gaan. Een afwisselend en wonderlijk verhaal.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.089 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.