# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(3 recensies)

Ik red me wel

Leanne Pots

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 6 april 2023
Jaar: 2023
Uitgever: KokBoekencentrum
Categoriën:

Beschrijving

‘Ik red me wel’ van Leanne Pots is een romantisch verhaal over twee totaal verschillende mensen die zich ondanks alles enorm tot elkaar aangetrokken voelen.

De stadse Nora wil maar één ding: op eigen benen kunnen staan. Door wat zij in haar jeugd heeft meegemaakt, weet ze zeker dat ze zichzelf nooit afhankelijk zal maken van een man. Wanneer Nora een vakantiehuisje in Twente erft van haar overleden oma, gaat ze er vier weken logeren om het op te knappen. Al snel ontmoet ze de buurman, boer Abel. Hij wil haar graag helpen, maar daar wil Nora uiteraard niets van weten. Pas als blijkt dat ze de klus zonder zijn hulp niet kan klaren, neemt ze zijn aanbod met tegenzin aan. In ruil daarvoor zal zij hem een paar dagen helpen op de boerderij.

Hoe beter Nora en Abel elkaar leren kennen, hoe meer ze voor elkaar gaan voelen. Maar hij wil geen relatie met een stadsmeisje en zij wil überhaupt geen relatie. Ze besluiten het te houden bij een zomerromance… maar is dat wel zo eenvoudig?

3 recensies/beoordelingen van Ik red me wel

 1. bomma uit Biervliet

  bomma uit Biervliet

  leuk boek, typische karakters, vaardig beschreven hoe een romance tussen twee ogenschijnlijk heel verschillende mensen zich ontwikkelt met de nodige misverstanden en hilarische gebeurtenissen. Lekker als vakantie lectuur. Weinig diepgang, met een christelijk sausje .

 2. Wonder van woorden

  Wonder van woorden

  Een oer-Hollandse, christelijke feelgood: daar wilde ik graag kennis mee maken. En ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want deze roman is een waar leesfeestje.

  De liefde van de auteur voor het Twentse platteland is duidelijk voelbaar, zoals onder meer in de leuke streekgebonden details is terug te zien. En het is aanstekelijk, want als lezer kun je niet anders dan dit mooie stukje Nederland in je hart sluiten. Het verhaal is vlot en speels geschreven en de vermakelijke dialogen en situaties zorgen regelmatig voor een grijns op je gezicht. Daarnaast word je een interessante blik gegund in het boerenleven, waarbij je iets meekrijgt van de taken op en rond een boerderij.

  Het boek kent ook een diepere laag. Het (moeilijke) verleden van beide hoofdpersonen heeft hen gevormd tot wie ze nu zijn en hen tevens keuzes doen maken die daaraan ten grondslag liggen. Zo heeft Nora moeite met hulp aanvaarden en wil Abel enkel een relatie met een vrouw die het boerenleven een warm hart toedraagt. Dit serieuzere aspect is, samen met de mooie gelovige boodschap, een verrijking voor het verhaal.

  Deze sprankelende, romantische feelgood – waarin pijn en vergeving ook een rol spelen – heeft een fijne balans tussen luchtige vrolijkheid (met de nodige humor) en diepgang en is uit voor je het weet. Het feit dat dit geweldige debuut het eerste deel van een serie is, zal fans – mijzelf incluis – dan ook als muziek in de oren klinken!

 3. Trijnie

  Trijnie

  Het duurde even voor ik goed in het verhaal zat. Het eind vond ik wel mooi.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.119 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.