# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(3 recensies)

In naam van de kroon

Michelle Griep

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 6 juli 2021
Jaar: 2021
Uitgever: KokBoekencentrum

Beschrijving

Een spannende detective met de nodige romantiek, die zich afspeelt in de straten van 19e-eeuws Londen.

‘In naam van de kroon’ is een romantische detective die zich afspeelt in Victoriaans Londen. Agent Jackson Forge neemt zijn taak om de Londense straten veilig te maken uiterst serieus. Wanneer hij zelf het slachtoffer wordt van zwendel, zet hij dan ook alles op alles om Kit, de charmante dievegge, te arresteren. Maar het oplossen van een serie moorden vergt zijn aandacht en de kennis van Kit blijkt daarin een cruciale rol te spelen. Terwijl ze samen optrekken, komt Jackson tot de ontdekking dat de wereld niet zo zwart-wit is als hij dacht – en dat Kit misschien wel helemaal niet zo’n slecht mens is.

3 recensies/beoordelingen van In naam van de kroon

 1. M.2024

  Myrthe023

 2. Wonder van woorden

  Wonder van woorden

  Het is april 1885 als Jackson Forge aan zijn baan als agent begint in Londen. Zijn streven naar rechtvaardigheid geeft hem passie voor zijn werk. Hij kan het dan ook niet zetten dat hij op straat wordt opgelicht door dievegge Kit Turner en doet er alles aan om haar te vinden en in te rekenen.

  Kit Turner doet wat ze kan om de armen in Blackfriars Lane bij te staan in hun noden door rijke mensen geld af te troggelen. Ze had helaas niet kunnen voorzien dat één van haar slachtoffers een politieagent blijkt te zijn…

  Agent Jackson krijgt al snel met een aantal vermissingen te maken. Hij gaat op onderzoek uit, maar als onervaren rekruut lijkt het onbegonnen werk. Met Kits hulp zou hij meer te weten kunnen komen, hoewel samenwerken met een dievegge hem niet erg aanstaat. Als ze toch de handen ineenslaan, komen Jackson en Kit beiden tot het besef dat ze hun standpunten zullen moeten herzien. Bovendien ontdekken ze dat er zich zeer kwade praktijken afspelen in de bruisende hoofdstad.

  Michelle Griep heeft met deze roman een knap staaltje werk afgeleverd, waarmee ze, naar mijn mening, haar eerdere boek ‘De dochter van de waard’ (zich eveneens afspelend in het 19e-eeuwse Londen) ver overtreft.

  Het verhaal zit geweldig goed in elkaar. Spanning, avontuur en humor (mede door de amusante straattaal) zijn ruimschoots aanwezig, de gevatte dialogen zijn heerlijk om te lezen (complimenten ook voor de vertaling!), de plotwendingen zijn verrassend en ook de liefhebbers van romantiek zullen genieten.

  Daarnaast geeft de schrijfster een mooie boodschap mee aan de lezer wat betreft vooroordelen, (Gods)vertrouwen en overgave. ‘In naam van de kroon’ is een wervelende detective die boeit van de eerste tot de laatste bladzijde waar je je een aantal uren kostelijk mee zult vermaken!

 3. doriene78

  doriene78

  Verhaal leest lekker weg, voert je mee naar een andere tijd, spannend, romantisch met wat humor…

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.091 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.