# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

Kind van de schemering

Paul Bos

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Thema: Liefde
Jaar: 2012
Uitgever: Voorhoeve
Categorie:

Beschrijving

De jonge vrouw Nymfa is als klein meisje ontvoerd en wordt al jaren gedwongen tot prostitutie. De komst van een rabbi die wonderen doet, zet haar leven en dat van de andere prostitutees op de kop. Zijn woorden maken een diepe liefde in haar los en ontroeren haar, omdat ze als enige beseft wat zijn lot voor haar zal betekenen. Ondertussen doen haar broer Lazarus en zus Marta hun uiterste best om hun verloren zus te vinden. De woorden van de rabbi geven hun nieuwe hoop.

1 recensie/beoordeling van Kind van de schemering

  1. Saskia Schouten

    Nymfa wordt al jaren tot prostitutie gedwongen door Taänak, haar wrede heidense meester. Ze moet mannen versieren en als dat niet lukt, wordt ze in elkaar geslagen.
    Het leven van haar en haar collega’s Esther en Hagaï wordt op z’n kop gezet door de komst van een rondtrekkende rabbi die wonderen doet. Nymfa wordt geraakt door de ogen van de rabbi als Hij haar aankijkt. Ze ervaart een diepe liefde en is niet meer dezelfde. Ze wil niet meer voor Taänak werken, maar wat hem betreft hoeft dat ook niet meer want hij heeft besloten om haar en Esther aan zijn god Kamos te offeren…

    Als de vader van Lazarus en Maria is overleden, doen ze wat ze hebben beloofd: Ze verkopen het huis en vertrekken naar Jeruzalem om hun zus Maria te zoeken, die als klein meisje ontvoerd is. Het lijkt een vruchteloze zoektocht.

    Zelden heb ik zo’n indrukwekkende, ontroerende Bijbelse roman gelezen. Hoewel er fictieve personen en gebeurtenissen in voorkomen, heeft de auteur zich aan de Bijbelse lijn gehouden. Ik kon het boek moeilijk wegleggen. Behalve dat het bijzonder boeiend is, heeft de auteur er ook een grote dosis spanning ingestopt.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.093 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.