# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(2 recensies)

Kom terug

Jody Hedlund

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 17 augustus 2022
Jaar: 2022
Uitgever: KokBoekencentrum

Beschrijving

Een meeslepende roman over tijdreizen en de zoektocht naar genezing

In ‘Kom terug’ van Jody Hedlund zoekt wetenschapper Marian Creighton samen met haar vader naar een medicijn tegen een genetische ziekte waaraan haar zus lijdt en waaraan haar moeder is overleden.

Als haar vader plotseling in coma raakt, ontdekt Marian dat hij water heeft gedronken dat een geneeskrachtige werking zou hebben. Ze gaat op onderzoek uit en begint te vermoeden dat haar vader terug in de tijd is gereisd…

Ze reist hem achterna en belandt in Canterbury, 1381. Daar ontmoet ze William Durham, en al snel wil ze eigenlijk niet meer terug. Maar omwille van haar vader en haar zus zal ze wel moeten.

2 recensies/beoordelingen van Kom terug

 1. Wonder van woorden

  Wonder van woorden

  Jody Hedlund voegt met deze serie een nieuw subgenre toe aan haar oeuvre: boeken over tijdreizen. En hoewel veel daarvan ontsproten is aan haar fantasie, zijn er genoeg interessante feitelijkheden in het verhaal verwerkt. Zo wordt er een helder en levendig tijdsbeeld geschetst van de late middeleeuwen, met als middelpunt de bloedige Boerenopstand van 1381 dat voor de nodige spanning zorgt. De historische gebeurtenissen vormen tezamen met de Bijbelse aspecten en fictieve elementen een boeiend geheel, waarbij de natuurkundige details (vooral in het begin) wat extra concentratie van de lezer vragen.

  Marian en Will zijn sterke karakters die goed uit de verf komen. De verbondenheid tussen de enigszins geheimzinnige, ruige, maar edelmoedige Will en de onafhankelijke, wilskrachtige Marian – die dieper gaat dan aantrekkingskracht op zich – is duidelijk voelbaar. De plotwendingen zijn verrassend en houden je aan de bladzijden gekluisterd.

  ‘Kom terug’ is een pakkende en wervelende christelijke timetravel-roman over pijn, moed, je hart open durven stellen (voor God) en waarlijk thuiskomen. Een verhaal vol ridderlijkheid waarin vervlogen tijden herleven; fascinerend tot de laatste letter!

 2. Mariska

  Mariska

  Een spannend en mooi verhaal. Rationeel weet je dat het niet kan maar toch wordt je het verhaal ingezogen en leef je mee met Marian die onverwacht in 2 tijden leeft en hier veel mee maakt en zo gehecht raakt aan William dat ze niet meer terug wil naar haar eigen tijd.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.106 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.