# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Leef dicht bij God

Samuel Wells

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 15 oktober 2020
Jaar: 2020
Uitgever: Van Wijnen
Categoriën:

Beschrijving

Aan de hand van een beroemd gedicht geeft Wells op directe wijze aansporingen om de lezer in beweging te brengen: “Wees nederig’, “wees dankbaar’, “doe je niet groter voor dan je bent’, enzovoort.

Wells in zijn woord vooraf: ”Dit is geen dik boek. Toch is het een boek dat je waarschijnlijk niet zomaar even uitleest. Het is bedoeld om erover na te denken, om het per hoofdstuk te proeven en te verwerken. Ik hoop dat
lezers die niet gewend zijn om ongegeneerde adviezen te krijgen zoals ik ze hier geef, vrijwel meteen doorhebben dat ik voortdurend ook en vooral tegen mezelf spreek. Het is een uitnodiging tot een manier van zijn, een manier om waarlijk levend te worden.”
Aan de hand van regels uit een beroemd gedicht (“Desiderata’ van
Max Ehrmann, 1927) schrijft Wells op heel directe wijze aansporingen om de lezer in beweging te brengen: “Wees nederig’, “wees dankbaar’, “doe je niet groter voor dan je bent’, “wees zachtmoedig’, “wees trouw’, “wees een zegen’, enzovoort. Een inspirerend boekje vol diepe wijsheden en bemoedigingen.
Dit kleine boek van Samuel Wells zal je reden geven om anders te gaan denken over jouw plaats in het heelal. Zijn raad om dicht bij God te leven sluit zowel de buren in als de sterrenstelsels daarboven.
Barbara Brown Taylor
Het is gewoon zo knap opgeschreven. Zo slim en toch zo eenvoudig. Je merkt aan alles dat Wells een geleerde is, die toch zijn hart heeft liggen bij het samenleven met mensen van de straat.
Wolter Huttinga, Trouw over Wees niet bang
Samuel Wells (1965) is voorganger in de kerk van St. Martin-in-the-Fields in het centrum van Londen en gasthoogleraar christelijke ethiek aan King’s College Londen.

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Leef dicht bij God”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.106 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.