# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Losse Teugels Vaste Hand

Evangelische bewogenheid en praktisch hulpbetoon in het Doorgangshuis te Hoenderloo (1845 - 1965)

Reijer R.J. de Bruijn

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een boekenbon van 25,- euro!

Publicatiedatum: 28 december 2018
Jaar: 2018

Beschrijving

In 1839 raakt ds. O.G.Heldring op een van zijn wandeltochten over de Veluwe, verzeild in het verkommerde gehucht Hoenderloo. Hij zorgt er voor dat deze gemeenschap enkele elementaire voorzieningen krijgt toebedeeld: een put, een school en een kerk. Een paar jaar later wordt de woning van schoolmeester Bernardus Gangel (1847) te Hoenderloo een doorgangshuis, een crisiscentrum avant la lettre voor verwaarloosde kinderen, die naderhand in geschikte pleeggezinnen worden ondergebracht. In 1851 krijgt deze onderneming een juridisch fundament via de oprichting van de stichting ‘Doorgangshuis Hoenderloo´.

Dit boek neemt u mee naar dit opvoedingstehuis dat met een veelkleurige historie en via meerdere benamingen uitgroeide tot De Hoenderloo Groep, onderdeel van Pluryn, vandaag een eigentijdse instelling voor deskundige opvoeding en opleiding van jongeren met complexe gedragsproblemen.

In dit boek, geschreven als proefschrift, beschrijft drs. Reijer R.J. de Bruijn het ontstaan en de ontwikkeling van dit opvoedingstehuis te Hoenderloo vanaf de beginperiode tot aan het midden van de jaren zestig van de vorige eeuw, met speciale aandacht voor de godsdienstige opvoeding in relatie tot de tehuiszorg en de betekenis daarvan in het leven van opvoeders en oud-jongens.

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Losse Teugels Vaste Hand”

Ontvang gratis boekentips van christelijke boeken

Abonneer je op onze nieuwsbrief met boekentips. Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacystatement.