# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Madeliefjes zijn voor eeuwig

Liz Tolsma

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Thema: Oorlog
Jaar: 2015
Uitgever: Het Zoeklicht
Tag:

Beschrijving

Pruisen, 1945

De val van het Derde Rijk is onherroepelijk. Het genadeloze Rode Leger nadert vanuit het oosten en de Duitse bevolking van Pruisen vreest het ergste.
Onder hen bevindt zich Gisela Cramer, een Amerikaanse die samen met haar nicht Ella en haar oude hulpbehoevende grootvader in Heiligenbeil woont. Wanneer de geruchten sterker worden dat de Russen er nu snel aankomen, dringt Ella er bij Gisela op aan om samen met haar twee jonge dochters naar Berlijn te vluchten.

Het wordt een beroerde en meedogenloze tocht. Als Gisela het Britse accent van een pseudo-SS-officier hoort, stelt ze voor om voorlopig als zijn vrouw door het leven te gaan om hem veilig door de Duitse vluchtelingenstroom heen te loodsen. Zo veranderen Mitch Edwards en Gisela van identiteit in Herr en Frau Cramer.

Het echtpaar Cramer tracht tijdens de zware tocht de twee dochters van Ella te beschermen in de hoop ooit weer herenigd te worden met hun nicht en opa. Terwijl Gisela en Mitch echt gevoelens voor elkaar krijgen, heeft de oorlog een grote impact op hen allen.

Als de wereld op zijn donkerst is en het leven van twee kinderen op het spel staat, ontdekt het pseudo-echtpaar in elkaar een bron van geloof, hoop en liefde die ze zo nodig hebben om te overleven.

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Madeliefjes zijn voor eeuwig”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.