# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(2 recensies)

Marianna

Tricia Goyer

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een boekenbon van 25,- euro!

Publicatiedatum: 21 oktober 2014
Thema: Amish Huwelijk
Jaar: 2014

Beschrijving

Een droom, een offer en een hoopvolle toekomst.

Marianna Sommer is geboren in de nacht waarin haar beide zusjes bij een tragisch ongeluk om het leven kwamen. Heel haar leven doet ze haar best om dat verlies voor haar ouders goed te maken. Ze heeft maar één droom: een leven van eenvoud als de vrouw van Aaron Zook, de jonge Amishman van wie ze al sinds haar kindertijd houdt.

Deel 1 – Aan stille wateren
Om hun kinderen uit de buurt te houden van hun oudste broer Levi, die de Amishgemeenschap vaarwel heeft gezegd, besluiten Marianna’s ouders te gaan verhuizen naar het verre Montana. Marianna smeekt hun om in Indiana te mogen blijven. Tevergeefs. Haar droom valt in duigen.
Maar in Montana wachten haar verrassingen.

Deel 2 – Langs bosrijke paden
Het leven in Montana vereist samenwerking, ook met Englische buren. Als Marianna mensen gaat helpen die anders zijn dan zij – en ook hulp van hen krijgt – ontstaat er tweestrijd in haar hart. Ze wordt heen en weer getrokken tussen Aaron en Ben, de vriendelijke Englishman die haar een leven met God laat zien dat ze nooit eerder gekend heeft.
Aan wie moet Marianna haar hart geven? Welk offer vraagt God van haar? Haar tradities? Haar Amishgemeenschap?

Deel 3 – Dal van hoop
Marianna gaat terug naar Indiana om haar broer Levi en zijn vriendin Naomi te helpen. Er is een baby op komst en hun huwelijk moet voorbereid worden. Bovendien hoopt ze ook haar eigen huwelijk te plannen.
De maanden verstrijken, en geheimen die bevroren lagen in een winterse greep, beginnen te ontdooien. De waarheid over een kind en over een voorbije relatie komt aan het licht en Gods plannen ontvouwen zich.
Is Marianna in staat te ontdekken waar – en bij wie – haar hart werkelijk thuishoort?

2 recensies/beoordelingen van Marianna

 1. RiaN

  RiaN

  Dit boek heb ik zelf, maar dan in 3 delen. Laatst heb ik het voor de zoveelste keer, nou ja 2e of 3e keer gelezen. Wat mij boeide was naast de mooie natuurbeschrijving ook de ontwikkeling van het geloof van Marianna (en haar vader en verdere fam.) Niet alleen het Amish geloof is het ware, door de vriendschap met de “chauffeur” Ben Stone en andere Englisen leest zij zelf de Bijbel en krijgt ze een echte relatie met God.
  deel 1: Aan stille wateren
  deel 2: Langs bosrijke paden
  deel 3: Dal van Hoop

 2. Monique V

  Monique V

  Dit is een verhaal om nooit meer te vergeten, je krijgt hier een inkijk in het leven van de Amish mensen en wat hun geloof eigenlijk inhoudt. Het gebied in Montana is heel mooi beschreven, alsof je er zelf ben. Het is een dikke pil, maar de moeite waard om te lezen, maar omdat het een vlotte schrijfstijl heeft is dat geen enkele moeite. Een heel verrassend einde, die had ik niet zien aankomen!

Voeg een recensie of beoordeling toe

Ontvang gratis boekentips van christelijke boeken

Abonneer je op onze nieuwsbrief met boekentips. Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacystatement.