# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

Meer dan goud

Stephanie Landsem

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 11 januari 2022
Jaar: 2022
Uitgever: KokBoekencentrum
Categoriën:

Beschrijving

Meer dan goud van Stephanie Landsem is een prachtige hervertelling van de bijbelse gelijkenis over de verloren zoon. Minerva Sinclaire vertrekt naar Hollywood om carrière te maken en haar door de Depressie getroffen familie te helpen. Eenmaal daar aangekomen, belandt ze echter in een neerwaartse spiraal. Uiteindelijk moet ze zelfs vluchten, omdat ze onterecht wordt verdacht van moord. In plaats van haar familie te steunen, heeft ze hun alleen maar meer problemen bezorgd. Kan ze ooit nog terug naar huis?

1 recensie/beoordeling van Meer dan goud

 1. Wonder van woorden

  Wonder van woorden

  Californië, 1931. Minerva Sinclaire is met één doel naar Los Angeles gereisd: naam maken als actrice. Met een grote rol zal ze namelijk genoeg geld verdienen om de boerderij van haar vader in Odessa, South Dakota te kunnen behouden. Ze komt echter al snel tot de ontdekking dat het allesbehalve gemakkelijk is om de top te bereiken in Hollywood.

  Om het hoofd boven water te kunnen houden maakt Minerva keuzes met verstrekkende gevolgen… Haar redding is filmagent Max Clark die ‘Mina’ met de juiste mensen in aanraking brengt.

  Het leven lijkt Mina nu toe te lachen en ze bloeit weer op. Maar als blijkt dat een bekende filmster is vermoord en de schuld in haar schoenen wordt geschoven, wordt de bodem onder haar weggeslagen. Met hulp van Max duikt ze onder om niet gearresteerd te worden. Wanneer Mina’s verleden echter aan het licht komt en ze tevens een onthutsende ontdekking doet, vlucht ze weg van alles en iedereen en laat ze de stad en al haar dromen en verwachtingen ver achter zich.

  Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de Grote Depressie, een tijd van zware economische crisis waarin veel mensen weinig middelen van bestaan hadden; een schrijnende en voor menigeen uitzichtloze situatie. Voor de (Mexicaanse) migranten was het extra moeilijk. (Het onrecht dat hen werd aangedaan is helaas ook heden ten dage nog steeds actueel.) De schrijfster heeft dit alles treffend weergegeven.

  In deze moderne hervertelling van de Bijbelse gelijkenis van de verloren zoon (in dit geval een verloren dochter) zul je ongetwijfeld herkenning vinden in één van de personages en wellicht wel in iets van hen allen. Want maken we niet allemaal weleens verkeerde beslissingen of hebben we (te) gauw ons oordeel klaar? En wie vindt zichzelf soms niet beter dan een ander of kan vaak maar moeilijk vergeven?

  Stephanie Landsem heeft met ‘Meer dan goud’ een wondermooie en meeslepende roman geschreven die je jezelf onder de loep doet nemen en diverse lessen biedt om lering uit te trekken. Het toont de smerige praktijken van machtsmisbruik, bedrog en losbandigheid, maar laat ook zien dat, wat we ook gedaan hebben, hoe ver we ook zijn afgedwaald, we altijd bij God de Vader terug mogen komen. Gods genade is oneindig; we verdienen het niet, maar Hij schenkt ons in Zijn grote, onvoorwaardelijke liefde Zijn onmetelijke vergeving.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.091 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.