# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(1 recensie)

Mijn kleine Peuterbijbel

Mooie kleurrijke peuterbijbel geheel van Nederlandse bodem!

Leontine Boer, Melanie Peut, Michel

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 21 juni 2019
Jaar: 2019
Leeftijd: 1 - 4 jaar

Beschrijving

Mijn kleine Peuterbijbel is een peuterbijbel geheel van Nederlandse bodem. Voorlezen is belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Maar welke plek krijgt de Bijbel daar in? Welke verhalen zijn geschikt en wat is het doel van Bijbelverhalen lezen met peuters?

Onderwijskundige Melanie van de Peut werkt als taalcoördinator in de kinderopvang. Uit de praktijk weet zij wat deze jonge doelgroep aanspreekt, en hoe je als voorlezer de aandacht vasthoudt en interactie op gang brengt. ‘Bijbelverhalen staan vaak ver af van het dagelijks leven van peuters, dat maakt Bijbellezen lastig. In dit peuterboek hebben we gezocht naar een invalshoek die wel werkt. Zo gaat het verhaal van Zacheus over ‘afpakken’ en het verhaal van Noach over de regen die maar niet stopt. Op die manier komen de verhalen heel dichtbij voor de peuters.’

Misschien wel net zo belangrijk voor deze doelgroep zijn de illustraties. Deze kenmerken zich in dit boekje door herkenbare emoties, een gebalanceerd kleurenpalet en subtiele details die bijdragen aan het verhaal.

De handzame uitvoering in dik karton met afgeronde hoeken maakt het boek gebruiksvriendelijk. De kartonnen pagina’s hebben een matte uitstraling, wat past bij dit duurzame product. Mijn kleine Peuterbijbel is zeer geschikt om te gebruiken in thuissituaties, maar zeker ook in groepsverband in de kerk of kinderopvang.

1 recensie/beoordeling van Mijn kleine Peuterbijbel

  1. Tjitske

    Tjitske

    Leuk bijbeltje, mooie platen, maar de verhalen zijn wel erg kort, 2 of 4 pagina’s. Er staan ook niet erg veel verhalen in. Wat wel leuk is dat er bij alle verhalen een vraag staat om over door te kletsen.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.041 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.