# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(2 recensies)

Mijn land, mijn bloed

Eline Rosenhart

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 12 april 2022
Jaar: 2022
Uitgever: KokBoekencentrum

Beschrijving

Mijn land, mijn bloed van Eline Rosenhart speelt zich af in Tel Aviv, 2015. Spanningen rondom de al-Aqsa-moskee in Jeruzalem leiden tot een nieuwe golf van geweld. De diepgewortelde idealen van drie jonge mensen worden op de proef gesteld.

De Palestijnse Wael werkt illegaal in de bouw in Tel Aviv. Hij verlangt naar een toekomst met zijn verloofde, met wie hij pas mag trouwen als zijn huis in Bethlehem is afgebouwd. De Israëlische Yahav keert na een verbroken relatie terug naar haar ouderlijk huis in een buitenwijk van Tel Aviv. Onverschrokken grijpt ze iedere gelegenheid aan om te strijden voor haar linkse idealen. De Nederlandse vrijwilligster Nienke ontdekt de sociale verdeeldheid binnen de Israëlische maatschappij in het dagelijks leven en in haar relatie met Yahavs tweelingbroer.

Na enkele dramatische gebeurtenissen moeten Wael, Yahav en Nienke ingrijpende beslissingen nemen die hun toekomst compleet zal veranderen.

Eline Rosenhart schreef eerder de succesvolle roman Ik zal verborgen zijn en de Young Adult-roman In liefde verbonden. Ze studeerde Geschiedenis van het Midden-Oosten en Afrika aan de Universiteit van Tel Aviv en woonde ruim acht jaar in Israël.

2 recensies/beoordelingen van Mijn land, mijn bloed

  1. Yvonne8

    Yvonne8

    Het verhaal van Wael (Palestijn), Yahav (Israelische) en Nienke (NL vrijwilligster) neemt je mee in de politieke en maatschappelijke verdeeldheid en tegenstellingen van Israel en het Joodse volk. Eline Rosenhart weet alle personages (ook de mensen rondom de hoofdpersonen) heel objectief neer te zetten. Al lezend voel je je al snel verbonden met alle drie, en ga je beseffen hoe ingewikkeld de situatie van Israel en de Palestijnen is. En dan is er ook nog de interne splijtzwam: liberaal (voor vrede) en conservatief (vasthouden aan het ‘zogenaamde’ recht). De verhalen van alle drie eindigen met een open einde: in mijn beleving voor Wael een moeilijke, maar hoopvolle toekomst; voor Yahav eveneens een hoopvolle toekomst; maar wat de toekomst voor Nienke zou betekenen, daar kan ik me geen voorstelling van maken. Het boek eenmaal uit, kwam ik tot het besef dat je onbewust toch bent gestempeld door vooroordelen c.q. voorkeuren. Bijvoorbeeld: de breuk tussen Wael en zijn verloofde was voor mij okay, maar de breuk tussen Nienke en Itai niet.

  2. frank

    frank

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.091 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.