# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(4 recensies)

Nachtvogel

Cathy Gohlke

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 11 oktober 2021
Jaar: 2021
Uitgever: Den Hertog

Beschrijving

Als haar moeder overlijdt, verzamelt Lilliana alle moed en ontvlucht ze haar gewelddadige echtgenoot. Er is nog één familielid in leven: haar oudtante Hyacinth Belvidere. Hun vreugdevolle hereniging inspireert Lilliana om het landgoed van tante Hyacinth nieuw leven in te blazen. Ze opent er een bibliotheek waar iedereen welkom is, ongeacht de huidskleur.

Maar de plannen voor de bibliotheek roepen de woede op van de Ku Klux Klan – een terreurgroep die met grof geweld elke begunstiging van gekleurde medeburgers probeert te voorkomen. De gevaren van Lilliana’s verleden en heden dreigen haar omver te werpen, nog voordat ze heeft geleerd op eigen benen te staan.

Een verhaal over moed en maatschappelijke bewogenheid dat zich afspeelt in het landelijke Appalachia (VS) aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog.

4 recensies/beoordelingen van Nachtvogel

 1. Eline

  Eline

 2. Lotte

  Lotte

  Net als die andere boeken van haar vind ik ze soms wat langdradig, maar over het algemeen wel mooi!
  Als je de andere boeken van haar leest en mooi vind, is dit een aanrader.

 3. Ineke Verbakel

  Ineke Verbakel

 4. TillyLeest

  TillyLeest

  Ze heeft al een aantal boeken op haar naam staan. Maar met Nachtvogel zet ze een stap naar een iets ander tijdperk. Net aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog heeft Lilliana alle moed nodig om weg te komen uit een schadelijke relatie. Het is de dood van haar moeder die een grote rol speelt in de veranderende stap van haar leven.

  De zoektocht tot haar ware ik en het doel in haar leven is intens en ontroerend beschreven. De schrijfster laat haar talent zien door een gedegen personage neer te zetten inclusief verhaallijnen van andere dorpelingen die het verhaal van de hoofdpersoon kracht bijzetten.

  Het is een kwetsbaar onderwerp wat de schrijfster belicht. Wellicht is niet iedereen het eens met haar standpunt, danwel het standpunt van de personages. Maar het zet zeker aan tot nadenken. Over kwetsbare vrouwen en machtige mannen in onze omgeving. Bovenal ook de kracht van waar geloof.

  Een aanrader. Zeker voor de fans van de schrijfster. En ook voor hen die kennismaken met deze getalenteerde vrouw.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.091 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.