# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Nathans erfenis

Dick van den Heuvel

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2012
Uitgever: Plateau
Categorie:

Beschrijving

Stephan, een wiskundestudent met weinig geluk in het leven, krijgt een baantje bij Nathan, een oude, gevierde schrijver met een oeuvreprijs in het verschiet. De student ontdekt een merkwaardig gat in Nathans werk: tussen 1947 en 1949 blijkt hij niets te hebben geschreven. Als hij daar naar vraagt, wordt Stephan tot zijn verbazing ontslagen.

Hij laat het er niet bij zitten en begint een uitgebreid onderzoek. Stephan ontdekt bijzondere feiten over een inrichting voor Joodse patiënten, waar vanaf 1947 een groep van 500 Roemeense weeskinderen een jaar lang verbleef. Die ontdekking brengt hem op het spoor van een veel groter verhaal dan hij ooit had durven vermoeden.

Wanneer Stephan naar Israël vertrekt en op zoek gaat naar de waarheid, vecht hij, met slechts zijn pen als wapen, een strijd die hem voert langs verdriet, verraad, gerechtigheid en een geheime dienst die hem voortdurend in de gaten houdt.
Vrede, al is het maar voor een klein ogenblik, heeft een prijs.

Dick van den Heuvel, bekend van De hel van ’63, De Rembrandt-code en vele films en theaterstukken, schreef met Nathans Erfenis een prachtige roman in de traditie van Haar naam was Sarah en Het recht op terugkeer.

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Nathans erfenis”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.