# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(4 recensies)

Niemandsland

Guurtje Leguyt

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Thema: Geloof Liefde
Jaar: 2007
Categorie:

Beschrijving

Justus, een gevoelig kind, groeit op in een harmonieus gezin. Hij heeft het er goed met zijn zusjes en zijn ouders. Als hij negen jaar is, overlijdt plotseling zijn moeder – Justus heeft geen idee waaraan, of waarom. Zijn vader schept geen duidelijkheid; hij kan de ontstane gezinssituatie totaal niet aan. Justus wordt uit huis geplaatst en komt pardoes terecht in de jungle van crisisopvang en jeugdzorg – zonder zijn zusjes, zijn vader met wie hij zo’n goede band heeft, zonder zijn pasgeboren broertje. Hij voelt zich wanhopig eenzaam. Is het misschien zijn schuld dat zijn moeder is doodgegaan? Waarom moet hij anders zomaar het huis uit? Waar zijn de mensen die hem zijn eigenwaarde en het vertrouwen in liefde terug kunnen geven? En wat betekent het geloof waarmee hij van jongs af aan is opgegroeid?

Een indringende roman over een klein jongetje in een wereld vol grote problemen.

 

4 recensies/beoordelingen van Niemandsland

 1. M.2024

  Myrthe023

 2. Thirza

  Thirza

  Dit is een van de mooiste boek die ik ooit gelezen heb.
  Vanuit het perspectief van Justus zie je de wereld anders dan dat je die zelf ziet. Je ziet de enorme gevolgen van het overlijden van een van de ouders, de pijn die daarop volgt en de eenzaamheid van het uit huis geplaatst worden. Justus krijgt een schuldgevoel, dat wordt versterkt door de dingen die hij na het overlijden van zijn moeder beseft en krijgt te horen.
  Dit boek opent je ogen en laat je de noodzaak zien van het in huis nemen van deze kinderen.
  Zeker een aanrader!!

 3. Aline

  Aline

 4. Olga

  Niemandsland is een geweldig boek! Je word meegesleept door een jongetje van 9. Je ziet de fouten van jeugdzorg en mag hierin een kijkje nemen. Ook zie je wat een jongetje van 9 allemaal al te verduren krijgt en hoe weinig antwoorden hij krijgt. Het is een erg zielig en mooi boek! Zeker de moeite waard om te lezen.

Voeg een recensie of beoordeling toe

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.093 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.