# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

O hoofd vol bloed en wonden

J.A. Kloosterman

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Publicatiedatum: 3 februari 2023
Jaar: 2023
Uitgever: Groen

Beschrijving

O hoofd vol bloed en wonden bevat 49 meditaties over de zeven lichaamsdelen van Jezus Christus, die tijdens de lijdenstijd gelezen kunnen worden. Ieder lichaamsdeel is geïllustreerd met een kunstwerk.

De bundel is onderdeel van een interdisciplinair symposium waarin theologie, historie, kunst en muziek samenkomen. Het symposium wordt gehouden rond het middeleeuwse gedicht ‘Salve mundi salutare’ (Arnulf van Leuven ca. 1200-1248). Het bekende lijdenslied ‘O hoofd vol bloed en wonden’ gaat terug op dit gedicht.

In twee lezingen wordt stilgestaan bij tekst en context van deze Latijnse lijdenslyriek. De lezingen van het symposium, dat gehouden wordt op 11 februari 2023 in de Joriskerk te Amersfoort, zijn opgenomen in de bundel.

Onder redactie van ds. J.A. Kloosterman. Aan het boek werkten mee: Prof. dr. A. De Reuver (PKN), ds. A.A.F. van de Weg (HHK), prof. dr. M.J. Kater (CGK), ds. C.J. Droger (CGK), ds. J.C. Schuurman (PKN), prof. dr. W. Van Vlastuin (HHK), dr. J. Smelik en ds. J.A. Kloosterman (HHK).

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “O hoofd vol bloed en wonden”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.089 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.