# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Oker

Robin Elias

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je recensie achter en maak kans op een gratis boek!

Jaar: 2018
Uitgever: Ark Media
Categorie:

Beschrijving

“Op weg terug naar ons appartement besluit ik nog even naar de supermarkt op Wilshire Boulevard te gaan. Ik loop langs de schappen met broodbeleg. Mijn kind is dood en mijn buik is leeg, dreunt het in mijn hoofd, maar ik doe alsof het goed met me gaat. Niets aan de hand. Ik. Doe. Boodschappen.”

Een Nederlands echtpaar vertrekt met hun vierjarige dochtertje voor enkele maanden naar Californie. Het avontuur van zo’n langer verblijf in de nieuwe wereld, het plezier van rondreizen door afwisselende landschappen – het wordt overschaduwd door een verdriet dat zij in stilte samen met zich meedragen.

Treffend beschrijft Oker hoe het gezin zijn plek vindt op vreemde bodem. In mooie zinnen wordt je meegenomen in het Route66-gevoel, maar ook in de pijn die hen onderweg vergezelt. Het eindeloze okergele landschap, de afwisseling van adembenemend mooie bergen en ontzagwekkend diepe kloven – dit alles vormt het ruige decor voor een verhaal over liefde die volhoudt onder zware omstandigheden. Waar zoveel schaduw is, moet sterk licht zijn.
Een indrukwekkende roman met waargebeurde elementen. Een roadtrip. Beschouwend, maar ook luchtig, avontuurlijk. Een lach, een traan, een weg.

Robin Elias is de gezamenlijke schrijversnaam van David Onnekink en Martine Veldhuizen. Oker is hun verhaal, maar verwoord in een literaire vorm die ruimte laat voor verbeelding en verwondering. Een literaire roman als het leven zelf: fascinerend, uitdagend, maar soms ook hartverscheurend.

Recensies en beoordelingen

Er zijn nog geen recensies of beoordelingen.

Geef als eerste een recensie of beoordeling van “Oker”

De nieuwste christelijke boeken in je mailbox.

Schrijf je net als 4.109 anderen in voor onze nieuwsbrief met boekentips.